NOORSE FJORDEN, PER POSTBOOT VOORBIJ DE POOLCIRKEL!  

Sinds 1893 zijn de Hurtigruten postboten een belangrijke verbinding tussen kleine charmante vissersdorpen en grotere havensteden. Ze brengen vracht, transporteren passagiers en bieden reizigers volop mogelijkheden om Noorwegen te ontdekken. 

Meerdere keren per week vertrekt er een Hurtigruten schip vanuit Bergen langs de kust naar Kirkenes (vlakbij de Russische grens) en weer terug naar Bergen. De gehele rondreis duurt twaalf dagen.  Te boeken bij WWW.NORSKE.NL

Wat Hurtigruten bootreis op de heenweg overdag aandoet, doet ze vanuit Kirkenes terug ’s nachts aan. Zo ziet u meer dan 100 Noorse fjorden!

De belevenis met Hurtigruten is met goede reden zo uniek. De schepen zijn kleiner en wendbaarder en daardoor in staat om reizigers te trakteren op een optimale kustbelevenis. De grootste entertainer aan boord? Dat is het voorbijtrekkende en steeds wisselende landschap! 

Ontdek de ziel van Noorwegen  

De natuurrijke, ongerepte Noorse kust is voor veel avonturiers één van de meest afwisselende bestemmingen ter wereld, met fascinerende landschappen en Arctische wildernis van oneindige schoonheid. Niemand brengt u dieper in het hart van het ruige Noorse landschap dan Hurtigruten

Ervaar het steeds wisselende decor van de Noorse fjordenkust bij de wisseling van de seizoenen. Het boordprogramma, de optionele excursies en de verse ingrediënten van de lokale keuken weerspiegelen de bijzonderheden van de jaargetijden. 

EXPEDITIECRUISES met HURTIGRUTEN, NORSKE.NL  

Ook in 2022-2023 zullen er aan boord van de meeste schepen expeditie-teams aan boord zijn om uw rondreis een extra dimensie te geven. De expeditie teamleden bieden u de mogelijkheid om het land en de cultuur op een actieve en spannende manier te verkennen. De rol van het expeditie-team is het vertellen over observaties van diersoorten, natuurverschijnselen, landschappen en cultuur alsmede het geven van leerzame lezingen over onderwerpen als biologie, geologie en geschiedenis. De interessante lezingen leren u bijvoorbeeld ook meer over de Noorse flora en fauna, de visserij, de historie van het Poolonderzoek en de geschiedenis van de Vikingen.

Alle hoogtepunten van een Hurtigruten rondreis, te boeken bij WWW.NORSKE.NL 

  • Hurtigruten biedt u een kijkje in het authentieke alledaagse leven in Noorwegen, waarbij u kunt genieten van natuur, cultuur en tradities.
  • 34 grote en kleine havenplaatsen, waarvan zelfs 22 boven de Poolcirkel zijn gelegen
  • 100 fjorden, die u met eigen ogen kunt aanschouwen.
  • De schoonheid van Noorwegen tijdens 70 excursiemogelijkheden verdeeld over 4 jaargetijden.
  • Meerdere afvaarten per week van de Hurtigruten postboten uit Bergen.
  • Vertrouw op ruim 125 jaar lange navigatie-ervaring van Hurtigruten in de Noorse wateren.

Ook Expeditie Cruises langs de Noorse kust 

Hurtigruten heeft het aanbod verder uitgebreid met expeditiecruises langs de Noorse kust. Gedurende het gehele jaar zullen er 15-daagse cruises worden uitgevoerd met 2 geupgrade expeditieschepen MS Maud en MS Otto Sverdrup. Vertrek en aankomst is gepland vanuit o.a. Dover en Hamburg. Ook ideaal voor reizigers die niet willen vliegen, maar wel een Hurtigruten expeditiecruise willen meemaken! 

Voor meer info, routes en reservaties: NORSKE NOORWEGEN REIZEN, ZIE WWW.NORSKE.NL  

Exclusief vertegenwoordiger Hurtigruten                    

Tel. 023 - 528 98 56  

E-mail: info@norske.nl