IJSLAND voor al diegenen die dromen van avontuur en prachtige natuurlandschappen

13 augustus 2024: expeditiecruise IJsland en Groenland met SCENIC ECLIPSE, klik hier voor meer info.

IJsland kwam terug in het nieuws toen in 2010 de vulkaan Eyjafjallajökull uitbarstte en vanwege de gigantische uitstoot van as in de atmosfeer de sluiting van een deel van het luchtruim veroorzaakte. Sinds het ontstaan stond IJsland in de belangstelling van al diegenen die dromen van avontuur en prachtige natuurlandschappen. 

Er is één enkele vaarroute van 1337 km rond het eiland.  

Schotland Shetland archipel 

Al van bij de aankomst in Lerwick, de kleine hoofdstad van de Shetland archipel ten noorden van Schotland, krijg je meteen een indruk van het kleurenpalet: de baai is begroeid met groene graslanden die kort geschoren zijn door de wind.

Kirkwall, Orkadeneilanden. 

Met ongeveer zeventig vlakke eilanden, bedekt met groene heidevelden waarvan sommige zijn omzoomd door kliffen, biedt de Orkney-archipel rondom spectaculaire kustlandschappen. De aankomst in de baai die naar de hoofdstad Kirkwall leidt, verdient het om vroeg op te staan zodat je wordt overweldigd door deze unieke omgeving waar zeehonden en dolfijnen zwemmen.

De Faeröereilanden, een archipel verloren in de Noord-Atlantische Oceaan. 

Zelfs als deze archipel van 18 eilanden met hun vulkanische oppervlakten, meer schapen dan inwoners telt, en landschappen biedt die even dramatisch zijn als de Schotse eilanden, lachen ze er hier niet minder om omdat men hier niet aarzelt om zijn huis te schilderen in felle kleuren om zo een vrolijk contrast te hebben met het basalt grijs van de omgeving en de lange duisternis van de winter. 

IJsland, de natuur in zijn meest ruwe staat.  

Het noorden van IJsland flirt met de poolcirkel terwijl het westen en zuiden van het eiland worden verwarmd door de Golfstroom. Het samensmelten van de Arctische en Oceanische luchtmassa’s tempert hun respectieve effecten en zorgt enerzijds voor een relatief zachte winter.

Reykjavik, een borrelende hoofdstad.  

De meest noordelijke hoofdstad van de wereld Reykjavik was zelfs in de 19e eeuw nog een groot gehucht tot het Parlement, de Althing, dat traditioneel sinds het jaar 930 gehouden werd op de zonnewende in Thingvellir Park, naar daar werd overgebracht. 

Interesse om een reis of cruise te boeken? Klik hier voor de IJsland specialisten.

Of contacteer NORSKE, de specialist in Nederland voor IJsland. Meer info: 023 528 98 56  of stuur een mail naar info@norske.nl

Interesse in reportage IJSLAND? Vraag online het magazine CRUISE & STYLE aan.

Of mail naar info@cruisestyle.nl 

Lees ook nieuwste tijdschrift CRUISE & STYLE 2024, verkrijgbaar bij o.a. Standaard Boekhandel en tijdschriftenhandel of klik hier  

Volg ons ook via onze Social Media: Facebook en Instagram 

Terug naar bestemmingen.