Varen langs de Noorse kust in de lente, de fjorden en groene oase, ... u zult zich verbazen over het veelzijdige leven langs de Noorse kust. Iedere dag brengt meer licht en doopt de fjorden om tot een groene oase. Bloemen komen volop tot bloei en indrukwekkende watervallen eindigen hun weg al klaterend in zee. De zomer doet haar intrede en dit is dé periode waarin de middernachtzon zijn naam eer aan doet. Boven de poolcirkel ervaart u het intensieve daglicht 24 uur per etmaal.

Noorse fjorden, Noorwegen & Lofoten

Gelegen op het Scandinavisch schiereiland, is the place to be voor alle natuurliefhebbers. Met haar grandioze landschappen, gekenmerkt door kilometers fjorden, enorme gletsjers, smaragdgroene meren en de wonderbaarlijke middernachtzon, die u in Tromsø en op de Noordkaap kunt zien, staat Noorwegen in voor een onvergetelijke reis. 

Rederij HURTIGRUTEN: voor alle afvaarten 2022 contacteer Norske Noorwegen Reizen

NORSKE : NORSKE is dé specialist in Nederland en België voor Hurtigruten bootreizen langs de Noorse kust en expeditie cruises tussen Noord - en Zuidpool. Meer info: 023 528 98 56 of stuur een mail naar info@norske.nl

Noorse fjorden cruises 2022 met HOLLAND AMERICA LINE vanuit Amsterdam met nieuwste cruiseschip Rotterdam, of vanuit Rotterdam met cruiseschip Volendam

Vertrek vanuit Nederland aan boord bij Holland America Line: Cruise Noorse fjorden, varen tot de Noordkaap, IJsland of Groenland? Cruise in Noorwegen is volgens velen de mooiste zeecruise ter wereld. Voor een 7- tot 14-daagse cruises naar Noorse fjorden en IJsland kan je reeds in Nederland aan boord gaan. Je hebt de keuze vanuit Rotterdam of Amsterdam. In 2022 vaart hun nieuwste cruiseschip Rotterdam vanuit Amsterdam. Lees reportage in nieuwste CRUISE & STYLE, klik hier

Noorse fjorden cruises 2022 met NCL, Norwegian Cruise Line vanuit Nederland met nieuwste cruiseschip NORWEGIAN PRIMA.

Lees reportage in nieuwste CRUISE & STYLE, klik hier

 

De regio Fjord Noorwegen staat bekend om haar imposant natuurschoon en een uniek fjordenlandschap. Het Geirangerfjord, zo'n 250 km lang, is indrukwekkend hoog. Twee van de fjorden in het gebied, Nærøfjord en Geirangerfjord, zijn door de Unesco tot Werelderfgoed verklaard. Een topbestemming tijdens je cruise Noorse fjorden.

Unieke kustlijn en geniet volop van adembenemende uitzichten. Noorwegen is het land van ­fjorden en gletsjers, meren en bergen, houten vissersdorpjes en legendarische mythes. Zo geniet u meer vanaf het cruiseschip of de Hurtrigruten postbodeschepen van schitterende uitzichten op watervallen, gletsjers en fjorden. Toppers zijn Alesund, Bergen, Geiranger en Flam. 

Cruise naar Eidfjord, Hardangerfjord, Noorse fjorden 

Via de adembenemende Hardangerfjord vaart u naar de Eidfjord van waaruit u het Nationaal park Hardangervidda kunt ontdekken. Het gebied rondom dit fjord wordt ook wel de tuin van Noorwegen genoemd vanwege de vele fruitboomgaarden. Geniet van de prachtige natuur met haar vele watervallen en groene valleien.

Cruise naar Alesund, Noorse fjorden     

Alesund, gebouwd op 3 onderling verbonden eilanden, is een sfeervolle stad gelegen tussen Bergen en Trondheim. Van oudser is de visserij belangrijk geweest voor de stad. In 1904 werd de, bijna volledig uit hout opgetrokken, stad door een grote brand verwoest en is later geheel herbouwd in de huidige Jugendstil.

Cruise naar Geiranger, Noorse fjorden

Het indrukwekkende Geirangerfjord staat sinds 2005 op de lijst van Werelderfgoed van de UNESCO en wordt algemeen gezien als de mooiste fjord van Noorwegen. De vele watervallen, waaronder de "Zeven Zusters", geven een extra bekoring. Vanaf het uitkijkpunt op de Dalsnibba top heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving.

Cruise naar Bergen, Noorse fjorden

In Bergen, de hoofdstad van het fjordengebied, werden de eerste huizen gebouwd op Bryggen, de oude Hanze kade. Deze oude wijk van Bergen staat op de Werelderfgoed lijst van UNESCO en is één van de best bewaard gebleven middeleeuwse vestigingen in Noorwegen met de voor Bergen zo typerende huizen. Voor een uniek uitzicht over de stad gaat u met de kabelbaan naar de top van de berg Floien, gelegen op 320 meter hoogte.

CRUISE & STYLE tip: ontdek de fjorden of combineer de Noorse fjorden met de Noordkaap en de middernachtzon.

Voor meer info en reservaties, contacteer een van de door CRUISE & STYLE aanbevolen cruisereisbureaus.