MSC CRUISES last minute aanbiedingen najaar 2021 vanaf € 549€ pp! Klik hier

Ben je nog op zoek naar een perfecte cruise in 2021? Zoek niet verder en ga samen met MSC Cruises de mooiste bestemmingen en culturen ontdekken. Een zorgeloze vakantie. Voor meer info bel 023 711 15 10 of contacteer een CRUISE & STYLE aanbevolen cruisereisbureau 

Dit exclusieve aanbod is geldig, op een brede selectie van vaarroutes, voor afvaarten 2021. Dit is een geweldige kans om met een gerust hart vele bestemmingen over de hele wereld te ontdekken, mede dankzij het uitgebreide veiligheids- en gezonheidsprotocol dat door de cruisemaatschappij is opgesteld.

FLY & CRUISE PAKKET BIJ MSC CRUISES! Klik hier

Met de Fly & Cruise ben je gegarandeerd van een vliegende start. Wij assisteren je om tijdig te arriveren bij de haven, zelfs bij vertragingen of andere eventuele problemen tijdens de reis. De service bevat ook de volgende services om de reis plezierig te laten verlopen. 

 • De vluchten worden uitgevoerd door erkende maatschappijen; 
 • De prijzen zijn inclusief luchthavenbelasting en ruimbagage;
 • Inclusief transfers van- en naar inschepings -en ontschepingshavens; 
 • Aansluitgarantie bij vertraging als je een vlucht boekt bij MSC Cruises**; 
 • Bagagerecovery service***; 
 • Vanaf 2 uur voor vertrek assistentie mogelijkheid op de luchthaven; 
 • Telefoonnummer voor assistentie in het geval van nood. 

**Geldig in het geval een vlucht welk vertraagd of geannuleerd is. MSC Cruises zorgt op haar kosten voor een nieuwe vlucht, transfers en eventueel verblijf naar een (andere) beschikbare inschepingshaven. ***Indien uw koffer tijdens de heenreis niet op tijd aankomt bij het schip, zorgt MSC Cruises ervoor dat uw koffer z.s.m. geleverd wordt in uw hut. In sommige vaargebieden dient er rekening mee gehouden te worden dat identificatie nodig is voor het in ontvangst nemen van uw koffer. 

Voor meer info bel 023 711 15 10 of contacteer een CRUISE & STYLE aanbevolen cruisereisbureau 

Let op! De gasten kunnen alleen aan land met excursies vanuit de rederij. Daarbij gelden voorlopig ook nog de huidige maatregelen zoals een mondkapje in de openbare ruimtes en social distancing.

MSC Cruises afvaarten 2021:

 • In de oostelijke Middellandse Zee met vertrek vanuit Venetië en haltes in steden als Kotor, Corfu, Zadar, Split, Mykonos en Santorini; 
 1. MSC Orchestra biedt gasten inscheping in de Italiaanse havens van Venetië op zaterdag, Bari op zondag en doet vervolgens de Griekse eilanden Corfu, Mykonos en Dubrovnik in Kroatië aan.
 2. MSC Splendida met inscheping in Triëste, Italië op zaterdag en in Bari op dinsdag met vervolgens aanloopstops in Dubrovnik in Kroatië, Corfu in Griekenland en Kotor in Montenegro.
 3. MSC Magnifica met inscheping in de Italiaanse havens van Venetië op zondag, Bari op maandag en Piraeus voor Athene op woensdag. Vervolgens worden het Griekse eiland Mykonos en Split in Kroatië aangedaan. 
 • In de westelijke Middellandse Zee met vertrek vanuit Marseille of Cannes en waarbij je aanmeert in steden als Genua, Napels, Malta en Barcelona.
 1. MSC Grandiosa heeft haar huidige 7-nachten routes uitgebreid, waarbij de Italiaanse havens van Genua, Civitavecchia voor Rome, Napels, Palermo en Valletta, Malta worden aangedaan. Nu ook in aanleghavens Barcelona en Valencia. De feedback van veel passagiers die de afgelopen weken aan boord van de MSC Grandiosa hebben gereisd, is zeer positief. Een grote meerderheid van hen beschrijft hun ervaring als een van de veiligste vakantieopties die vandaag de dag beschikbaar zijn en benadrukt de inspanningen van MSC Cruises om verder te gaan dan de richtlijnen die door de nationale en regionale autoriteiten worden opgelegd. MSC Grandiosa verwelkomt vanaf augustus 2020 gasten voor een vakantie op zee en heeft sindsdien op een veilige en verantwoorde manier meer dan 40.000 gasten vervoerd. 
 2. MSC Seaside vertrekt vanuit Genua en vaart naar de nieuw geïntroduceerde havens van Siracusa in Sicilië en Taranto in Puglia, evenals Civitavecchia voor Rome en Valetta in Malta. Het reisschema van het schip is vervolgens verrijkt met stops in de Franse haven Marseille. MSC Seaside introduceert een speciale privéstrandervaring in Taranto, exclusief voor de gasten van het schip. Een dagje naar het strand is een belangrijk onderdeel van een zomervakantie, dus nu zullen de gasten van MSC Seaside kunnen ontspannen op het zandstrand aan het heldere water van de Ionische Zee. 
 3. MSC Seashore is nu het nieuwe vlaggenschip van MSC Cruises en biedt  tot 31 oktober 2021 cruises van 7 nachten aan in de Italiaanse havens van Genua, Napels en Messina, maar ook in Valletta op Malta, Barcelona in Spanje en Marseille in Frankrijk. Op 31 oktober zal het schip Genua verlaten voor zijn 18 nachten durende positioneringscruise in Noord-Amerika. Vanaf 20 november zal het schip cruises aanbieden voor 7 nachten in de Caraïben, waarbij San Juan (Puerto Rico), Charlotte Amalie (St Thomas), Puerto Plata (Dominicaanse Republiek) en vervolgens Ocean Cay MSC Marine Reserve in de Bahamas - MSC Cruises' nieuwe privé-eiland - worden aangedaan.  
 • In Noord-Europa 
 1. Duitsland, Noord-Europa: MSC Seaview vaart vanuit Kiel of Warnemünde, Duitsland tot 9 okt. 2021, daarna in de Middellandse Zee tot 12 nov. 2021
 • In het Caribisch gebied waar je op het geluid van de golven kan genieten van de mooiste stranden én het privé-eiland Ocean Cay MSC Marine Reserve. Dit voormalige industrieterrein werd omgevormd tot een zee-reservaat en volledig ontwikkeld in harmonie met het lokaal ecosysteem. MSC creëerde zo een unieke en duurzame bestemming met tal van activiteiten dichtbij de natuur, waaronder speciale educatieve programma’s die je alles leren over de bescherming van de oceaan en koraalriffen. MSC Meraviglia zal vanaf 2 augustus varen vanuit Miami. MSC Divina vertrekt vanaf 16 september vanuit Port Canaveral (Orlando) 

NIEUW: historische, culturele en natuurlijke schatten van Saoedi-Arabië ontdekken

 • MSC Cruises breidt in Saudi-Arabië  uit met routes van de winter 2021/22 in de Rode Zee. MSC Cruises heeft aangekondigd dat MSC Bellissima haar aanwezigheid in Saoedi-Arabië en de Rode Zee zal verlengen voor het winterseizoen 2021/2022. Deze route voor de winter 21/22 is gloednieuw voor MSC Cruises en is de eerste in zijn soort. Het biedt internationale en lokale gasten unieke kansen om Saoedi-Arabië en Egypte per cruiseschip te ontdekken – met een bezoek aan cultureel rijke bestemmingen en ongerepte stranden zodat gasten de kans krijgen om zich onder te dompelen in de ongelooflijke geschiedenis en traditie van de regio. Vanaf 30 oktober 2021 biedt MSC Bellissima cruises van zeven nachten aan vanuit Jeddah, waarbij de havens van Ras Al Abyad, Aqaba voor Petra in Jordanië, Safaga voor Luxor in Egypte en dan AlWajh en Yanbuin Saoedi-Arabië worden aangedaan. De weekcruise is een combinatie van cultuur en ontspanning aangevuld met strandvakantie en duiken in de Rode Zee.
 • van dec. 2021 tot maart 2022: met MSC Virtuosa cruises in de Rode Zee met bezoek aan Dammam gekend voor de AlAhsa-oase, UNESCO-werelderfgoedlocatie. Saoedi-Arabië heeft bezoekers veel te bieden en de nieuwe samenwerking zal deuren openen voor reizigers van over de hele wereld om als één van de eersten het rijke Saoedische erfgoed en de warme gastvrijheid te ervaren. 

Voor meer info bel 023 711 15 10 of contacteer een CRUISE & STYLE aanbevolen cruisereisbureau 

Het nieuwe MSC Cruise protocol, dat aan boord zal worden toegepast, omvat onder andere:

 1. Universele coronoatests bij het inschepen en halverwege de cruise.
 2. Wekelijkse testen van de bemanning.
 3. Verbeterde sanitaire en reinigingsmaatregelen in het hele schip.
 4. Fysieke afstand.
 5. Het dragen van mondkapjes in openbare ruimtes en ondersteuning van technologie voor het traceren van contacten.
 6. De strenge gezondheids- en veiligheidsmaatregelen van het protocol worden op dezelfde manier toegepast op excursies waarbij de passagiers in een "sociale bubbel" worden gehouden om zowel hun welzijn als dat van de lokale gemeenschappen waarin de schepen aanleggen te beschermen. De eerste prioriteit van MSC Cruises blijft de gezondheid en veiligheid van haar gasten en crew-bemanning. Eens aan wal wil MSC ook goed georganiseerde excursies aanbieden inclusief respect voor de locale bevoking. MSC Cruises heeft een nieuw uitgebreid en krachtig gezondheids- en veiligheidsprotocol geimplementeerd waardoor MSC de eerste grote cruiserederij werd die, met bewezen succes over meerdere maanden, terugkeerde naar zee. Meer informatie over het gezondheids- en veiligheidsprotocol van MSC Cruises, zie: https://www.msccruises.nl/gezondheid-en-veiligheid-maatregelen?

Gloednieuw, ultramoderne MSC Virtuosa

Dit gloednieuwe, ultramoderne MSC Virtuosa vaart in september 2021 vanuit Barcelona, Genua en Lissabon.

Het zonovergoten Caribisch gebied en de Bahama's

MSC Meraviglia staat bekend als "het schip voor alle seizoenen" en biedt elke zaterdag 7-nachten cruises vanuit Miami in Florida aan, terwijl MSC Armonia ook nieuwe kortere 3- en 4-nachten cruises vanuit Miami aanbiedt, met vertrek op maandag en vrijdag, die tevens ook Ocean Cay MSC Marine Reserve aandoen.

Nieuw is dat de elegante MSC Divina voor het eerst vanuit Port Canaveral in Florida - een nieuwe thuishaven voor MSC Cruises – zal afvaren en een mix van 3-, 4- en 7-nachten cruises met vertrek op zondag en donderdag zal aanbieden. Met deze nieuwe thuishaven hebben de gasten van MSC nu de mogelijkheid om de omgeving van Orlando voor of na de cruise te verkennen en zo hun vakantie-ervaring uit te breiden.

Ocean Cay MSC Marine Reserve

Ocean Cay MSC Marine Reserve blijft een belangrijk hoogtepunt voor de cruises in het Caribisch gebied. Dit privé-eiland - gelegen op slechts 100 km van Miami – en exclusief voor de gasten van MSC Cruises is omgeven door 165 vierkante kilometer zeereservaat, wat gasten een unieke kans biedt om het lokale onderwaterleven te ontdekken, de geest van de Bahamaanse cultuur op te snuiven.

Gasten kunnen een volledige dag genieten van de 3 km ongerepte stranden van wereldklasse met een brede selectie van ontdekkingsactiviteiten op de oceaan, zoals diepzeevissen, snorkelen, stand-up paddle, boarding en kajakken. 's Avonds komt het eiland tot leven met een spectaculaire vuurtorenshow, een authentieke, energieke Junkanoo-parade en dansen onder de sterrenhemel met live muziek van Bahamaanse artiesten en dj's. 

MSC Cruises breidt jongerenaanbod uit op MSC Grandiosa 

MSC Cruises breidt haar familieaanbod op de MSC Grandiosa uit met drie nieuwe activiteiten.

MSC Dance Crew’ nodigt alle 12- tot 17-jarigen uit om hun beste dansmoves te tonen. Verschillende teams kunnen het tegen elkaar opnemen in dit spannende concept, ontwikkeld in samenwerking met Fremantle Media, het productiebedrijf achter de succesvolle tv-talentenjachten Idols, The X Factor en Got Talent.

The Drone Academy’ daagt tieners uit om hun navigatietalent te oefenen. Het is een hoogtechnologische racewedstrijd  waarbij de drones ’s nachts tot leven komen dankzij fluo-effecten. In een 390 m² grote arena, Sportsplex van de MSC Grandiosa, moeten de deelnemers zo snel mogelijk hun drones voorbij 15 obstakels navigeren.

In ‘Spy Mission’ speelt het jonge publiek een centrale rol in een nieuwe, meeslepende spionage-ervaring die een primeur is voor MSC Cruises.

Gloednieuwe webserie voor tieners: ‘Cabin 12006’.  

In de zeven afleveringen durende serie wordt tiener Markus gevolgd wanneer hij voor de eerste keer aan boord gaat van een cruiseschip. Zijn vakantie verloopt echter niet helemaal zoals gepland en wordt een onverwacht avontuur. De reeks werd opgenomen aan boord van de MSC Bellissima.

De Mediterraanse manier van leven.

Rederij MSC Cruises heeft reeds een lange geschiedenis opgebouwd in het varen op zee. Met al deze ervaring kan men vertrouwen op hun expertise, passie en professionaliteit. Met trots brengen ze elke dag hun gasten naar de mooiste bestemmingen om daar onvergetelijke momenten te beleven. Het is een gevoel en een levenskunst. Deze savoir-vivre nemen zij mee aan boord van hun 17 schepen waarover je reportages en beoordelingen in het magazine CRUISE & STYLE kan lezen. Passie voor het leven, lekker eten en zuiderse gastvrijheid, dat is de manier van leven bij MSC Cruises. Voor vaarroutes en MSC cruiseaanbiedingen contacteer een CRUISE & STYLE aanbevolen cruisereisbureau 

Een gezellige dag aan het dekzwembad met vrienden, een romantische avond in het à la carte restaurant of kleintjes die zich vermaken tijdens een van de vele kids activiteiten aan boord… Vanaf nu kunnen reizigers van MSC Cruises al hun bijzondere on board momenten delen met vrienden en familie. De Mediterrane cruiserederij lanceert een “My Moments” tool en een wereldwijd Instagram profiel om cruise ervaringen van reizigers een social touch te geven. 

MSC CRUISES nieuw: Mymscphotos.com

Hoe werkt het inzien van foto’s gemaakt aan boord?

Ga naar www.Mymscphotos.com

Afhankelijk van uw webbrowser, ziet u twee verschillende mogelijkheden:

 • Foto’s van onze schepen met scheepsnamen onder elke afbeelding. Selecteer op deze pagina uw schip door op de afbeelding te klikken.
 • Als u de pagina ‘welkom bij uw MSC-foto-website’ ziet, leest u de tekst boven de pagina om te bevestigen dat u zich op de juiste website van het schip bevindt. Als de vermelde scheepsnaam onjuist is, klikt u op de link ‘klik hier’ en kiest u vervolgens uw schip uit de afbeeldingen.

Onderaan de pagina bevindt zich een veld om uw internet-ID of foto-ID in te voeren. Voer uw nummer in, klik vervolgens op GA

Er verschijnt een registratiepagina met uw voornaam, achternaam en vooraf ingevulde cruisekaartnummer. Vul de resterende informatie in.

Klik op ‘account maken’. Het ingevoerde e-mailadres en wachtwoord zijn nu gekoppeld aan uw MyMSCPhotos-websiteaccount wanneer u zich de volgende keer aanmeldt.

U kunt nu de foto’s afdrukken, fotocadeaus of downloads van de afbeeldingen maken.

MSC CRUISES nieuwste MSC Instagram

Met de doop van MSC Preziosa enkele jaren geleden in Genua was het startschot gegeven voor de lancering van het wereldwijde Instagram profiel van de cruiserederij, waarmee reizigers gestimuleerd worden om hun gedenkwaardige momenten aan boord te delen via de bekende social media kanalen. Voor MSC Cruises is Instagram een goede manier om meer reizigers aan zich te binden door middel van het delen van foto’s, het uitschrijven van wedstrijden of het bekend maken van bijzonder nieuws over de vloot, de bestemmingen en de Mediterrane manier van leven.

Van de nieuwste MSC cruiseschepen mag je steeds een reportage verwachten in de volgende CRUISE & STYLE. MSC Seaview en MSC Seaside.

MSC Meraviglia : zes niet te missen ervaringen.

 1. Exclusieve voorstellingen van 'Cirque du Soleil at Sea' : De shows Sonor en Viaggio worden opgevoerd in de Carousel Lounge.
 2. Relax als een VIP in de MSC Yacht Club : Er zijn 78 suites waaronder enkele felbegeerde appartementsuites met twee balkons en een eigen privébubbelbad.
 3. Een topkeuken van over de hele wereld  : The Butcher’s Cut, Kaito Teppanyaki, Kaito Sushi Bar, Ristorante Italiano en Eataly Food Market.
 4. Ontspanning en verjonging in de MSC Aurea Spa : Behandelingen met vinotherapeutische Lajatic - producten van Bocelli Wines.
 5. Volop feestplezier op de kerst- en nieuwjaarstochten : In samenwerking met de Spaanse tweesterrenchef Ramon Freixa.
 6. Met de mooiste cruiseherinnering terug naar huis : Het All Inclusive Digital Photo Package.

Voor meer info bel 023 711 15 10 of contacteer een CRUISE & STYLE aanbevolen cruisereisbureau 

Benieuwd naar het volledige artikel, beoordeling door Cruise&Style? Deze lees je in tijdschrift CRUISE & STYLE, te bestellen via deze link.

Tekst ® Rudy Beckx, uitgever Cruise&Style.

 

Terug naar rederijen

https://www.cruisestyle.nl/cruise-en-style