Nieuw rederij "Explora Journeys". Hun eerste schip, Explora I, komt op 17 juli 2023 in de vaart in Southampton. 16-daagse cruise Noorse fjorden. Info tel.055 357 55 97.

De ambitie van Explora Journeys is om een unieke 'Ocean State of Mind' te creëren door gasten te verbinden met de zee, met zichzelf en gelijkgestemde mensen, terwijl opmerkelijke routes gerenommeerde bestemmingen zullen combineren met minder bereisde havens, voor een reis die inspireert tot ontdekking in al zijn vormen. 

Een vloot van zes schepen, waarvan twee in aanbouw, zal tussen 2023 en 2028 in de vaart worden gebracht. Uitgerust met de nieuwste milieu- en mariene technologieën zal Explora Journeys een nieuwe stijl van transformatieve oceaanreizen introduceren.  Wanneer EXPLORA I in juli 2023 in de vaart komt, zal zij 461 suitespenthouses en residenties op zee bieden, ontworpen als 'thuis aan zee' voor onze gasten, allemaal met een prachtig uitzicht op de oceaan, een privéterras, een keuze uit negen verschillende culinaire ervaringen, tien binnen- en buitenbars en lounges, vier zwembaden, uitgebreide buitendekken met privécabanaswellnessfaciliteiten en verfijnd entertainment

Explora I komt in juli 2023 in de vaart. Explora II zal in de lente van 2024 haar eerste gasten ontvangen. In 2025 en 2026 volgen nog eens twee zusterschepen. 

De vier schepen bieden plaats aan 922 passagiers die verblijven in suites van 35 tot 280 m² met privéterras. Zij worden bediend door 730 bemanningsleden. Het schip zal onder meer tien lounges en bars, negen restaurants, een holistisch wellness- en fitnessinstituut, ruime buitendekken met drie buitenzwembaden en 64 private cabana’s omvatten. Drie restaurants werken met reservaties. De andere hanteren het principe van open dining. Explora zal samenwerken met opkomende chef-koks die in een rotatiesysteem menu’s zullen uitwerken. Op die manier kunnen terugkerende gasten telkens weer kennis maken met nieuwe chefs. 

De nieuwste milieuondersteunende technologieën

In samenwerking met Fincantieri bouwt Explora Journeys schepen voor morgen, waarbij gebruik wordt gemaakt van de nieuwste milieuondersteunende technologieën en tegelijkertijd kan worden ingespeeld op alternatieve energieoplossingen zodra die beschikbaar zijn. Het ontwerp omvat voorzieningen voor batterijopslag die toekomstige hybride energieopwekking mogelijk maken, evenals de nieuwste selectieve katalytische reductietechnologie (SCR), die een vermindering van de uitstoot van stikstofoxide (NOx) met 90% mogelijk maakt. Alle vier de schepen zullen RINA DOLPHIN-gecertificeerd zijn voor minder onderwaterlawaai en zullen worden aangedreven door gasolie voor de zeescheepvaart om CO2-emissies op de ligplaats te vermijden. Single-use plastics zullen niet gebruikt worden aan boord van het schip, noch zullen ze aangeboden worden tijdens de ervaringen aan land, aangezien Explora Journeys gefocust is op het achterlaten van een positieve indruk op de bezochte plaatsen en mensen.

Routes: Middellandse Zee, Noord-Europa, het Verenigd Koninkrijk, IJsland, Groenland, Canada, de oostkust van de Verenigde Staten, het Caribisch gebied, Zuid-Amerika en Hawaï. 

EXPLORA I zal in 2023 132 havens in 40 verschillende landen aandoen, waaronder twee bestemmingen, Kastellorizo, Griekenland en Saint-Pierre, Martinique die nog niet zijn eerder bezocht door cruiseschepen.

Ze zal ook Rotterdam aandoen. Op dinsdag 22 augustus 2023 wordt het schip verwacht bij Cruise Port Rotterdam. Zij verblijft van 15:00-23:30 uur aan de Holland Amerikakade. De EXPLORA I vaart dan een 45-daagse cruise in Noord-Europa.

  • Noord-Europa: vanaf 17 juli-aug. 2023

1 augustus 2023: Kopenhagen (Denemarken) - op zee - Lerwick (Groot-Britannië) - Kirkwall (Groot-Brittannië) - op zee - Reykjavik (IJsland) - Reykjavik (IJsland) - Reykjavik (IJsland) - Ísafjörður (IJsland) - Akureyri (IJsland) - op zee - Skagen (Denemarken) - Kopenhagen (Denemarken). Suite vanaf € 8.600 pp.

De Noorse fjorden en poolcirkel en Southampton, Kristiansand, Hellesylt/Geiranger, Ålesund, Molde, Trondheim, Svartisen-gletsjer en poolcirkel, Narvik, Honningsvåg en Tromsø aandoen. De ‘Northern Europe Grand Journey’ gaat ook naar Leknes – Lofoten-eilanden, Brønnøysund, Flåm, Bergen, Stavanger, Skagen, Kopenhagen, Rønne, Helsinki, St. Petersburg, Stockholm, Visby, Riga, Klaipeda, Gdansk, Kopenhagen, Göteborg, Oslo, Stavanger, Hamburg, Rotterdam en Brugge.

  • Verenigd Koninkrijk: aug. 2023 

Cruise naar de Scottish Lochs en de Royal Edinburgh Military Tattoo. Het zal Southampton, Edinburgh, Newcastle, Invergordon, Stornoway, Oban, Liverpool en Glasgow aandoen. Tijdens een uitgebreide reis in het Verenigd Koninkrijk gaat men ook naar Fort William, Portree, Kirkwall, Lerwick – Shetlandeilanden, Thorshavn – Faeröer en Reykjavik.

  • Ijsland & Groenland: sept. 2023

'Arctic Geysers, Calving Glaciers and Fiery Lands of Ice’  doet Reykjavik, Akureyri, Isafjordur, Prins Christian Sund Waterway, Paamiut, Nuuk, Qaqortoq, Strait of Belle Island, Sydney , Sint-Jan en New York City aan. Een uitgebreidere reis naar IJsland en Noord-Amerika gaat naast bovenstaande bestemmingen ook nog naar Newport, Boston, Saint John, de Golf van St. Lawrence en Quebec City.

  • Oostkust Verenigde Staten en Canada: sept.-okt. 2023 

New York City, Newport, Boston, Saint John, Gulf of St. Lawrence en Quebec City varen, met een uitgebreide reis beschikbaar met aanlopen in La Baie, Baie-Comeau, Havre-Saint- Pierre, Charlottetown en Halifax.

  • Caribbean nov. 2023 tot maart 2024

Miami, Key West, Spanish Town, Deshaies, Falmouth Harbor en San Juan maken deel uit van de cruise ‘A Yachtsman’s Paradise’ van het schip, terwijl de ‘British Isles, Creole Idylls & Miami Magig’ cruise San Juan, Gustavia, Basseterre, Samana, Ocean Cay en Miami aandoet.De Caribische bestemmingen die zullen worden bezocht zijn Miami, Key West, Spanish Town, Deshaies, Falmouth Harbour, San Juan, Gustavia, Basseterre, Samana, Ocean Cay, St. John’s (Antigua en Barbuda), Castries, Bridgetown, Roseau , Kralendijk, Willemstad, Saint-Pierre, Kingstown, Grand Turk (Turks en Caicos), Santa Marta, Cartagena, Colon, Soufriere, Bequia (Saint Vincent en de Grenadines) en Oranjestad.De route ‘Panama Canal Passage’ bestaat uit Bridgetown, Kralendijk, Willemstad, Oranjestad, Cartagena, Puerto Limon, oversteek van het Panamakanaal en Panama City.

VB: 14-daagse cruise vanuit MIAMI naar BARABADOS met vertrek op 15 nov. 2023, tarief vanaf € 6.750 inclusief vlucht. Bel 03 / 242 82 82 voor meer info.

  • Zuid-Amerika, Pacifische kust en Hawaï: jan. tot febr. 2024

‘Celebrating Two Carnivals in Brazil route’ varen die Bridgetown, Duivelseiland, Fortaleza, Salvador De Bahia, Rio de Janeiro, Pôrto Belo en São Paulo aandoet. Bestemmingen aan de Pacifische kust gepland tussen maart en april 2024 zijn: Quepos, San Juan del Sur, Puerto Quetzal, Puerto Vallarta, Cabo San Lucas, San Diego, Los Angeles, San Francisco, Astoria, Victoria en Vancouver. Van april-mei 2024 zal Explora I Vancouver, Hilo, Honolulu bezoeken als onderdeel van de ‘Hawaii’s Volcanoes and The Magic of Kai’-route. De ‘“No Ka Oi” van Hawaii’ cruises gaan naar Honolulu, Lahaina, Nawiliwili, Victoria en Vancouver; een uitgebreide Hawaiiaanse reis bezoekt ook Hilo.

Meer info: Explora Journeys

Reservaties bij onze CRUISE & STYLE aanbevolen cruisereisbureaus, klik hier 

Explora Journeys presenteert met genoegen aanvullende informatie over vijf van haar uitstekende zes restaurants aan boord van EXPLORA I 

De enorme verscheidenheid aan luxe dinerervaringen in de restaurants van Explora Journeys zijn te danken aan de leiding van Franck Garanger en zijn buitengewoon getalenteerde team. 

De sommeliers van Explora Journeys hebben ook een extra inspanning geleverd om boetiekwijnen met ongewone, soms zeldzame wijnen van onverwachte herkomst te selecteren. Een speciaal samengesteld mixprogramma omvat de kenmerkende Ocean State of Mind cocktail, maar ook dranken die speciaal ontworpen zijn voor specifieke regionale menu's. Naast dit aanbod is er speciale aandacht voor interessante, alcoholvrije dranken. 

Een consistente uitzonderlijke dinerervaring in alle locaties van Explora Journeys, inclusief de vijf restaurants die hier in de schijnwerpers staan: Geraffineerd dineren van wereldklasse.

Sakura is geïnspireerd op de oude theesalons van Kyoto (de naam betekent 'kersenbloesem'). De chefs volgen traditionele Japanse technieken en gebruiken zorgvuldig geselecteerde ingrediënten om een authentieke pan-Aziatische ervaring te creëren. De menu's omvatten niet alleen Japanse, maar ook Thaise, Vietnamese en Maleisische keukens, met een gespecialiseerde sommelier die advies geeft over sake, sh?ch?s en andere drankjes met Aziatische invloeden. 

Marble & Co. Grill is koel en eigentijds, met zachte verlichting en ontspannen, attente bediening - een rustige en gastvrije plek om te dineren die het Europese steakhouseconcept herdefinieert. Het doel is simpelweg om uitzonderlijke stukken weelderig, duurzaam vlees te leveren, zorgvuldig geselecteerd op hun intense smaak en herkomst. Er is een eigen Dry Ager en een kelder met heerlijke wijnen. 

Med Yacht Club herinnert aan verfijnde mediterrane restaurants aan het strand met regionale gerechten geïnspireerd op de oceaan, een gezellige plek voor gasten om te genieten met vrienden en familie. De smaken en texturen van Italië, Spanje, Griekenland, Frankrijk en Noord-Afrika worden gevangen in gedeelde gerechten met plantaardige ingrediënten, vergezeld van cocktails en wijnen uit de wijngaarden van de Middellandse Zee. 

Emporium Marketplace is een en al marmer en minimalisme waar het eten koning is. Kookstations serveren op de bestemming geïnspireerde gerechten, met sushi, zeevruchten en exquise vlees, naast op bestelling gekookte pasta en vers gebakken pizza. Gasten kunnen genieten van charcuterie en fromagerie, en brood en gebak dat rechtstreeks uit de oven op tafel komt. Bij het ontbijt worden verse sappen, smoothies en acai bowls geserveerd. 

Fil Rouge biedt voortreffelijke, Frans geïnspireerde internationale gerechten in een intieme ambiance waar gasten langer kunnen blijven hangen om het niveau van de gastronomische creativiteit echt te waarderen. Het decor bestaat uit ingewikkelde zeshoekige vormen die contrasteren met strakke witte muren, een eerbetoon aan tijdloze elegantie in haar puurste vorm. 

De chef-koks van Explora Journeys combineren hedendaagse technieken en creativiteit met een diep respect voor de regionale culinaire geschiedenis en hebben maar één doel voor ogen: de gasten nog lang na hun reis herinneringen laten ophalen.

Franck Garanger, het hoofd culinaire zaken van Explora Journeys, wordt zeer gerespecteerd om zijn veeleisende gastronomische normen. Hij heeft de lat voor de sector hoger gelegd en heeft de sector vooruitgeholpen in een tempo dat het dineren in het algemeen, maar vooral op zee, belooft te veranderen. Hij is persoonlijk verantwoordelijk voor de inkoop en handmatige selectie van de beste ingrediënten van over de hele wereld en hij en zijn team combineren deze tot een magisch smakenpalet dat de regionale keukens op elke reis weerspiegelt. Hij wordt bijgestaan door een team dat aan de top van zijn kunnen staat:

Alban Gjoka, Senior Lead Culinary Operations, helpt bij het bedenken van spannende menu's en de inkoop van ingrediënten van topkwaliteit. Jérôme Toumelin, Corporate Executive Chef heeft zijn expertise wereldwijd opgedaan, waaronder zes jaar als Executive Chef bij Market by Jean-Georges in Parijs. Christophe Sapy, Corporate Executive Pastry Chef, heeft een formidabele reputatie om desserts in kunstwerken om te toveren en Frederic Godineau, Senior Executive Chef, komt naar EXPLORA I met 19 jaar ervaring in de horeca.

De enorme ervaring, artistieke flair en culinaire verfijning die deze experts meebrengen naar de keukens van Explora Journeys zorgen ervoor dat de gasten kunnen genieten van een gewoonweg uitzonderlijk diner.

 

 

https://explorajourneys.com/be/en.html