COSTA CRUISES zet haar geleidelijke herstart voor 2021-2022 voort met haar drie nieuwste schepen: Costa Firenze, Costa Toscana en Costa Smeralda

Costa Firenze, het nieuwste schip in de Costa vloot en gewijd aan de Florentijnse Renaissance, komt 4 juli in dienst vanuit Savona en zal tot eind november 2021 in de Middellandse Zee opereren. In de winter 2021-22 zal het schip vanuit Dubai varen voor cruises in de Verenigde Arabische Emiraten, Oman en Qatar, inclusief bezoeken aan "Expo 2020 Dubai". Vanaf april 2022 zal Costa Firenze terugkeren om cruises van een week aan te bieden in Italië, Frankrijk en Spanje. 

Costa Toscana, een nieuw "groen" schip dat momenteel in aanbouw is en zal worden aangedreven door vloeibaar aardgas zal debuteren in december 2021. In 2022 zal Costa Toscana zevendaagse cruises maken in het westelijke Middellandse Zeegebied, waardoor tijdens dezelfde vakantie twee fascinerende Spaanse bestemmingen kunnen worden aangedaan: Barcelona en Valencia in het voorjaar, of Ibiza en Valencia in de zomer. In de winter 2021-2022 zal het huidige vlaggenschip Costa Smeralda haar zusterschip Costa Toscana vervangen in Zuid-Amerika, alvorens terug te keren naar de Middellandse Zee voor cruises in Italië, Frankrijk en Spanje. 

Costa Diadema 

24 sept. - 1 nov.: vanuit Savona en lange cruises in Turkije en Griekenland of Spanje en Portugal. Vanaf december zal ze worden ingezet in het Caribisch gebied, met drie verschillende routes om verschillende prachtige Caribische eilanden te ontdekken. 

Costa Deliziosa

zal doorgaan met haar programma van cruises in het oostelijke Middellandse Zeegebied tot 8 januari 2022, wanneer ze zal vertrekken voor de Around the World cruise. 

Costa Luminosa

die momenteel actief is in het oostelijke Middellandse Zeegebied, zal tweeweekse cruises naar de Canarische Eilanden of Israël varen. 

Tijdens het zomerseizoen van 2022 zullen, naast Costa Firenze, Costa Smeralda en Costa Toscana die cruisen in het westelijke deel van de Middellandse Zee, drie schepen - Costa Deliziosa, Costa Luminosa en Costa Pacifica - beschikbaar zijn in het oostelijke deel van de Middellandse Zee. Vier bijkomende schepen - Costa Diadema, Costa Fascinosa, Costa Favolosa en Costa Fortuna - zullen actief zijn in Noord-Europa en cruises aanbieden naar Baltische steden en Noorse fjorden.


COSTA CRUISES herstart cruises met nieuw programma vanaf 1 mei met Costa Smerelda, vanaf 16 mei met Costa Luminosa, vanaf 4 juli met Costa Firenze en vanaf 26 juni met Costa Deliziosa

De cruiseschepen van Costa Cruises zijn klaar om weer uit te varen en gasten vakanties te bieden vol vrije tijd en ontspanning, samen met verbeterde gezondheids- en veiligheidsprotocollen. Met verlengde verblijven in aanleghavens en georganiseerde excursies aan wal exclusief voor Costa gasten, zullen de Middellandse Zee cruises van het Italiaanse bedrijf twee schepen in het westen en twee in het oosten omvatten met afvaarten naar Italië, Frankrijk, Spanje en Griekenland, en routes toegankelijk vanuit 13 verschillende havens van inscheping. 

Costa Smeralda

Wekelijks vanaf nu tot 24 oktober 2021: Vertrek vanuit Marseille met Costa Smeralda

8-daagse cruise met culturele topsteden v/d West-Middellandse Zee 

PRIJZEN in 'basic' nu uitzonderlijk à slechts ca. € 500 pp (!)

Te boeken bij de betere cruisereisbureaus

Costa Firenze

Haar eerste reis zal starten op 4 juli, met een volledig Italiaanse route die Savona, Civitavecchia, Palermo, Napels, Messina en Cagliari omvat. Van 12 september tot half oktober biedt de Costa Firenze ook internationale cruises van een week aan met Savona, Civitavecchia, Napels, Ibiza, Barcelona en Marseille.

Costa Luminosa

Costa Luminosa, zal ook weer in de vaart komen, met vertrek vanuit Triëst vanaf 16 mei, en de volgende dag vanuit Bari, met de nadruk op de Griekse bestemmingen Corfu, Piraeus (Athene), Mykonos en Katakolon. 

Costa Deliziosa

Costa Deliziosa hervat de cruises vanaf 26 juni, met een route van een week met Venetië, een verlengde stop van een dag en een nacht in Mykonos, gevolgd door Katakolon, Corfu en Bari.

Costa Safety Protocol

Costa werkt samen met de nationale en lokale autoriteiten van de landen die zijn opgenomen in de routes van haar schepen buiten Italië om de details van de hervatting van de cruise-activiteiten te definiëren, met verbeterde gezondheids- en veiligheidsmaatregelen door de uitvoering van het Costa Safety Protocol.

Het protocol bevat operationele maatregelen met betrekking tot alle aspecten van de cruise-ervaring, zowel aan boord als aan land, die in de afgelopen maanden van cruise-activiteiten werden uitgevoerd.  Deze maatregelen omvatten beperkte capaciteitswab-tests voor alle gasten en bemanningsleden, temperatuurcontroles bij in- en ontschepen van het schip, beschermde excursies aan wal, fysieke afstand aan boord en in de cruiseterminals, nieuwe manieren om gebruik te maken van de diensten aan boord, verbeterde sanitaire voorzieningen en medische diensten, en het gebruik van beschermende gezichtsmaskers indien nodig.

Details over de routes, met de bijbehorende boekingsmogelijkheden, zullen binnenkort beschikbaar zijn op de website www.costacruises.eu en bij reisbureaus.

Alle andere cruises die tot eind mei zijn gepland en niet in het vandaag bijgewerkte programma zijn opgenomen, zullen worden geannuleerd. Costa is bezig met het informeren van reisagenten en klanten die door de wijzigingen worden getroffen.

Wereldcruise 2022 met Costa Deliziosa

De wereldcruise met Costa Deliziosa kan nu geboekt worden voor 2022.

Meer info en reservaties bij de betere cruisereisbureaus

De cruiseschepen van Costa-cruises. Laat u verleiden tot een cruise in de Middellandse Zee, in de Caraïben of maak uw keuze uit de talrijke andere bestemmingen voor cruisevakanties 2021. Website COSTA CRUISES 

Al meer dan 60 jaar bevaren Costa’s schepen de wereldzeeën, leveren het beste op het gebied van Italian Style, gastvrijheid, gastronomie en bieden ultieme droomvakanties op het gebied van plezier en ontspanning. De vloot bestaat uit 15 schepen en zijn zeer kindvriendelijk ! 

Costa Cruises diverse afvaarten vanuit Genua, Italië

Costa Fortuna en Costa Pacifica zullen wekelijks de Noord-Italiaanse haven bezoeken op haar routes in de Westelijke Middellandse Zee.

Mini Cruises

Mini cruises op de Middellandse Zee: zeven verschillende cruises van 4 tot 7 dagen. De havens van vertrek zijn Savona, Trieste en Venetië. De schepen die voor deze minicruises worden ingezet bieden een combinatie van comfort en gezelligheid. Er is een brede waaier aan ontspanningsmogelijkheden, ook voor gezinnen met kinderen. Naast het plezier aan boord wordt er uiteraard uitgekeken naar de plaatsen waar de Costa Fortuna, de Costa Deliziosa en andere pareltjes van de vloot voor anker gaan. Tijdens een minicruise met Costa Cruises krijgen de passagiers de mooiste plaatsen aan de Middellandse Zee te zien: Marseille, Barcelona, Ibiza, Palma de Mallorca, Ajaccio (Corsica), Corfu, Dubrovnik, Malta en Kefalonia. De mediterrane minicruises zijn een fascinerende mix van kunst en cultuur, van stranden en plezier en dat allemaal in enkele dagen, een onvergetelijke belevenis !

Vaar vanuit Marseille met de Costa Diadema ! Het schip biedt plaats aan 4.947 gasten. Het is daarmee het grootste cruiseschip onder Italiaanse vlag. De Costa Diadema werd niet alleen een groot maar ook een super uitnodigend schip dankzij de smaakvolle, innovatieve inrichting en de modernste snufjes op technologisch vlak.

De Costa Deliziosa is het voorbeeld van weloverwogen design in zijn meest bijzondere vorm dankzij het ingenieus gebruik van licht. Er werd veel Zebrano-hout, Murano-glas aan boord gebruikt.

In het immense grote atrium van het schip ziet u een werk dat meester-beeldhouwer Arnoldo Pomodor speciaal voor Costa Cruises maakte. U mag veel plezier en ambiance aan boord verwachten in het grandioos theater met zijn drie verdiepingen. Ook aan boord: een spectaculaire 4D-bioscoop, een exclusieve golfsimulator met een golfterrein in de openlucht.

Meer info bij de betere cruisereisbureaus 

Benieuwd naar het volledige artikel, beoordeling door uitgever Rudy Beckx ? Deze lees je in CRUISE & STYLE magazine, te bestellen via deze link.

Tekst ® Rudy Beckx, uitgever CRUISE & STYLE®

Terug naar rederijen

http://www.costacruises.nl/B2C/BD/Pages/default.aspx