PONANT, Franse rederij en specialist in vijfsterren Poolexpedities

PONANT, Franse rederij en specialist in vijfsterren Poolexpedities, nodigt haar passagiers uit om het magische spektakel van het noorderlicht te bewonderen in Nunavut, in het hoge Canadese Noorden.

2 weekse expeditiecruise naar Antarctica met yacht L'Autral. Advies & Reservaties bij  WATERPROOF Cruises en Expedites

Ponant startte onlangs de verkoop van de cruises in Oceanië voor het winterseizoen van najaar - voorjaar.  De Austral, een jacht met 132 hutten en suites onder Franse vlag, zal zeven cruises in Australië en Nieuw-Zeeland aanbieden. Op het programma staan onder meer Darwin, het Groot Barrièrerif, Sydney, Melbourne, het eiland Tasmanië, maar ook Auckland en Rotorua, de wieg van de Maoricultuur. Op het programma staan onder meer excursies met een Zodiac-rubberboot in het gezelschap van ervaren gidsen om kennis te maken met een ongerepte natuur en dieren die nergens anders voorkomen, maar ook expedities die u de meest bijzondere plekken van Australië laten ontdekken en de gasten in contact brengen met Aboriginalstammen.

Een verrassende kennismaking met de extreme gebieden van de noordpool

De polen hebben altijd al tot de verbeelding van de mens gesproken. Vreemde reizen doorheen een wereld van ijs en water waar de dag eindeloos lijkt te blijven duren. PONANT heeft zich gespecialiseerd in deze extreme bestemmingen en biedt unieke cruises aan volgens een "soft expedition"-formule. Ze staan garant voor emoties, sensatie en uitzonderlijke ontmoetingen. De SOLÉAL neemt de Ponant u mee naar een zeldzame en besloten bestemming: de Onbekende Noordpool.

Deze 5-sterrenexpedities achter de Poolcirkel kaderen in een streven naar het verkennen en behouden van plaatsen vol geschiedenis, cultuur en avonturen.

Van de mythische noord-westdoorgang (die de Atlantische Oceaan met de Stille Oceaan verbindt) tot de Beringstraat, van het pakijs tot de toendra, de unieke routes van de SOLÉAL leiden doorheen gebieden die ver achter de poolcirkel liggen. De 264 passagiers kunnen zo in het kielzog van de grote ontdekkingsreizigers varen, Inuit-dorpen bezoeken of van dichtbij de spectaculaire fauna bewonderen zoals ijs- en bruine beren, walvissen, wolven, papegaaiduikers, walrussen en beluga's...

De SOLÉAL, waarvan de naam verwijst naar twee sterke symbolen, namelijk "de zon" en "hij die de weg baant", u mee naar deze fascinerende streken op het uiteinde van de wereld. Voor wie houdt van ontdekkingen of uitgestrekte gebieden nodigen de poolgebieden uit om de trossen los te gooien en op tocht te gaan naar de grandioze en majestueuze landschappen van het Grote Noorden waar de fonkelende ijsmassa's van de ijsbergen opdoemen in een gedempte en eindeloze stilte. Een magisch moment.

Al 10 jaar specialist in de Polen

Op basis van haar ervaring heeft  zich weten te profileren als een echte Specialist van de Polen. Vandaag is zij de enige Franse rederij met 3 schepen die poolcruises doen: de AUSTRAL, de BORÉAL en binnenkort de SOLÉAL.

Dankzij hun aangepaste omvang en de technisch geavanceerde uitrustingen varen ze naar uitzonderlijke bestemmingen waar ze toch een uniek comfort kunnen blijven aanbieden. Deze schepen zijn uiterst veilig en hebben een minimale impact op het milieu. Ze dragen bovendien het internationale Cleanship-label. Ze zijn stabiel, geruisloos en speciaal ontworpen om in de poolgebieden te varen. Veritas kende hen de score Comfortklasse 1 toe.

Al 10 jaar vaart Ponant naar het Noordpoolgebied met aan boord doorgewinterde wetenschappers, natuurkenners, gidsen en sprekers die hun kennis, hun ervaring en hun passie delen met de passagiers.

Een verfijnd en intiem yacht waar een ontspannen pioniersfeer heerst

Ponant heeft van comfort, dienstverlening en elegantie de kernwaarden van haar schepen op mensenmaat gemaakt. Zo kan men een cruise eens anders beleven en zich toch laten verleiden door een zekere luxe. Met haar twee laatste pareltjes, de AUSTRAL en de BOREAL vond Ponant het ideale type schip om te voldoen aan de verwachtingen van de passagiers. Het spreekt dus voor zich dat de rederij beslist heeft om haar vloot uit te breiden met een derde sistership dat een beperkte capaciteit combineert met luxe en spitstechnologie.

De SOLÉAL heeft een lichte romp en een gestroomlijnde vorm. Ze heeft dezelfde structuur en romp van haar voorgangers maar het interieur, nog steeds van de hand van architect Jean-Philippe Nuel, ziet er anders uit. Verder is ze ook anders dan de BORÉAL en de AUSTRAL door haar "beige-grijze" kleurenschema dat veel lichter is dan dat van de twee eerste schepen.

Véronique Saadé, Adjunct-algemeen directrice van Ponant: "We wilden de succesvolle elementen van de AUSTRAL en de BORÉAL behouden: een strak silhouet, een warme en intieme sfeer, een geraffineerd ontwerp, attente dienstverlening en een gastronomische keuken, allemaal in de geest van het cruisejachting.

Dit prachtige jacht vaart onder Franse vlag en telt slechts 132 hutten en suites met balkon. Het zal zeker in de smaak vallen door de hedendaagse inrichting die geïnspireerd is op de wereld van het yachting: vloeiende vormen, een zacht kleurenpalet waarbij natuurlijk hout, grijs en wit met elkaar worden gecombineerd, een unieke sobere en toch warme sfeer door een doordacht gebruik van materialen en subtiel aangepaste verwijzingen naar de wereld van de zeevaart.

Het witte corian van de desks in de lobby verwijst naar de vorm van de schepen en contrasteert met het warme leer. De centrale sculptuur, gemaakt van geëmailleerde stukken, is rechtstreeks op de zee geïnspireerd. In de loungebar verwijst het tapijt met zijn tennisstrepen naar de sfeer van een chique kuuroord. Een bepaalde visie op cruiseschepen die synoniem staat met de Franse elegantie."

Jean-Philippe Nuel kweet zich met brio van zijn taak om te zorgen voor een moderne toets met behoud van de nautische sfeer. DE SOLÉAL heeft een eigen persoonlijkheid die vooral samenhangt met de harmonieuze kleuren en de combinatie van stoffen. Een spel van fluweel, wol, zijde, fonkelend en mat bepaalt de stijl. "Dit schip is bestemd om te varen op de ijszeeën, daarom moest het een warme atmosfeer krijgen. " Deze uitdaging werd tot een perfect einde gebracht voor een schip waar men zich aan boord voelt van zijn eigen jacht. De Compagnie du Ponant nodigt opnieuw haar passagiers uit om te genieten van een geraffineerd en exclusief avontuur aan boord van een uitzonderlijk schip.

Advies & Reservaties bij WATERPROOF Cruises en Expedites 

 

Benieuwd naar het volledige artikel, beoordeling door Cruise&Style? Deze lees je in Cruise&Style, te bestellen via deze link.

Tekst ® Rudy Beckx, uitgever Cruise&Style.

Terug naar rederijen