Cruises vanuit Rotterdam in 2024 en vanaf seizoen 2025 met twee Pinnacle-klasse Holland America Line schepen, geen vluchten nodig!

Het Europese seizoen 2024 en 2025 van Holland America Line is geopend voor uw gewenste reservatie. De cruisemaatschappij brengt in 2025 zowel schip Rotterdam  als Nieuw Statendam naar de thuishaven Rotterdam voor circa 30 rondreizen. Dat Holland America Line Rotterdam opnieuw als thuishaven kiest, toont de toewijding van de cruisemaatschappij aan het Nederlandse erfgoed en de historische verbondenheid met de havenstad. 

Onlangs vierde Holland America Line haar 150-jarig bestaan met festiviteiten aan boord van Rotterdam tijdens een overnachting in de gelijknamige stad. Hiermee werd het belang van de haven van Rotterdam voor de maatschappij onderstreept. De routes van de rondreizen vanuit Rotterdam variëren van zeven tot 42 dagen, inclusief een nieuwe legendarische 'Arctic Circle Crossing' naar Groenland, IJsland, Noorwegen en de Noordkaap. Overige cruises verkennen de Oostzee, de Britse Eilanden, de Canarische Eilanden, IJsland en Noorwegen.

“Voor Holland America Line is de terugkeer naar Rotterdam met twee schepen thuiskomen in de stad waar we zijn ontstaan. Het laat zien hoe toegewijd we zijn aan ons Nederlandse erfgoed en dat we alles wat de haven van Rotterdam voor ons merk betekent in ere houden”, aldus Nico Bleichrodt, vice-president international sales van Holland America Line. "Ons Europa 2025-seizoen draait om langere cruises, langere tijd in de haven en het aanbieden van de meest uiteenlopende routes, van vakanties van een week tot reizen die een maand in beslag nemen."
 
Naast de haven van Rotterdam biedt Holland America Line vanuit negen verschillende steden cruises aan naar locaties in heel Europa. Met een toename van het aantal cruises dat 10 dagen duurt, meer afvaarten naar IJsland en een totaal van 62 overnachtingen of nachtelijke vertrekken in toonaangevende steden, verleidt Holland America Line reizigers om ondergedompeld te worden in de cultuur, geschiedenis en landschappen in de regio.
 
Van april tot november voegt Oosterdam zich bij Nieuw Statendam en Rotterdam voor een volledig seizoen in Europa met cruises in de Middellandse Zee, terwijl Zuiderdam de populaire 35-daagse 'Voyage of the Vikings' vaart. De haven intensieve routes variëren van zeven tot 42 dagen en zijn ontworpen voor een echte ervaring op de bestemming. Cruises doorkruisen de hele regio en bezoeken de Oostzee, de Britse eilanden, de Canarische eilanden, de Franse en Spaanse Rivièra's, Israël, de Middellandse Zee en Noord-Europa, inclusief IJsland, Groenland en Noorwegen. 

Hoogtepunten van het Europese cruiseseizoen 2025 van Holland America Line zijn: 

  • 10 vertreksteden, waaronder Rotterdam: Rotterdam en Amsterdam; Barcelona, ??Spanje; Boston, Massachusetts; Civitavecchia (Rome) en Triëst (Venetië), Italië; Dover (Londen), Engeland; Piraeus (Athene), Griekenland; Reykjavik, IJsland en Fort Lauderdale, Florida.

Nieuw in 2025:

  • Holland America Line voegt 10 Nieuw Statendam rondreizen toe met vertrek vanuit Roterdam variërend van 14 tot 28 dagen
  • Rotterdam zal 19, voornamelijk 7-daagse, rondreizen uitvoeren vanuit Rotterdam naar Noord-Europa
  • De Nieuw Statendam bezoekt de Canarische Eilanden op een 14-daagse
  • Canary Island Enchantment cruise met vertrek op 20 april 2025, rondreis vanuit Rotterdam, waarbij ook havens in Marokko, Madeira, Portugal en Engeland aangedaan worden.
  • 11 overnachtingen: Alexandrië, Egypte; Barcelona; Haifa (Tel Aviv), Israël; Istanbul, Turkije; Newhaven (Edinburgh), Schotland; Reykjavík; Piraeus (Athene) en Rhodos, Griekenland; Stockholm, Zweden; Triëst (Venetië) en Valletta, Malta. 
  • 32 steden met vertrek in de late avond (tussen 22.00 uur en middernacht): Onder meer in:Dubrovnik en Korcula, Kotor, Reykjavik en Tallinn Ashdod (Jeruzalem) en Haifa (Tel Aviv), Montenegro; Reykjavík; Tallinn, Estland.  

Noord-Europa:

 Rotterdam keert in 2025 terug naar Noord-Europa vanuit de gelijknamige stad met voornamelijk 7-daagse cruises vanuit Rotterdam naar o.a. Noorwegen, Denemarken en de populaire Noorse Fjorden.
 Nieuw zijn de 7-daagse cruises tussen Rotterdam en Reykjavik naar Noorwegen en IJsland
• De Nieuw Statendam biedt 14-daagse Noord-Europese cruises aan naar de Oostzee, de Britse Eilanden, Noorwegen tot aan de Noordkaap en de Noordelijke Eilanden van Schotland en IJsland.
 NIEUWE Legendarische Reis met Nieuw Statendam: een 28-daagse “Arctic Circle Crossing” vertrekt op 29 juni, rondvaart vanuit Rotterdam. De cruise doet 15 havens aan in Groenland, IJsland, Noorwegen, Schotland en Engeland; doortocht door de poolcirkel naar de Noordkaap; schilderachtige cruises door de fjorden van IJsland; en vier maiden calls in Groenland: Ittoqqortoormiit, Sisimiut, Ilulissat en Nuuk. 

Middellandse Zee: 

• Oosterdam vaart het hele Europese seizoen van 2025 in de Middellandse Zee vanuit vier thuishavens: Piraeus (Athene), Barcelona, Civitavecchia (Rome) en Triëst (Venetië). De routes variëren van zeven tot veertien dagen en bestrijken het oostelijke en westelijke Middellandse Zeegebied, waaronder Albanië, Kroatië, Egypte, Frankrijk, Griekenland, Israël, Italië, Malta, Montenegro, Spanje, Tunesië en Turkije.
• De Nieuw Statendam vaart 14-daagse cruises tussen Barcelona en Civitavecchia (Rome) en Piraeus (Athene), en een rondreis vanuit Piraeus. De routes volgen de oostelijke Middellandse Zee, waaronder Italië, Egypte, Turkije, Kroatië, Malta, Montenegro en Griekenland.   

Transatlantisch:

• De populaire “Voyage of the Vikings” keert in 2025 terug aan boord van de Zuiderdam. Het 35-daagse avontuur vertrekt op 19 juli en maakt een rondreis vanuit Boston en doet havens aan in Maine, Canada, Groenland, IJsland, Nederland, Ierland, Noord-Ierland en Noorwegen. De route wordt ook aangeboden in delen van 17 en 18 dagen van Boston naar Rotterdam of van Rotterdam naar Boston.  

Have It All Vroegboekbonus

Voor een beperkte tijd, wanneer gasten Europa-cruises voor 2025 boeken met het ‘Have It All’-premiumpakket, zijn de standaardpakketvoorzieningen van excursies aan wal, specialiteitenrestaurants, een Signature Beverage-pakket en Surf Wi-Fi inbegrepen - plus het extra voordeel van vooruitbetaalde fooiengelden, samen met gratis upgrade naar het Elite Drankenpakket en Premium Wifi.
 Have It All-tarieven voor Europa 2025-afvaarten starten vanaf € 1,514.00 per persoon, gebaseerd op dubbele bezetting, afhankelijk van lengte en bestemming. Belastingen, toeslagen en havenkosten zijn  inbegrepen.
 Gasten kunnen ook profiteren van de Exclusive Mariner Society Early Booking Bonus van Holland America Line. Mariner Society-loyaliteitsleden kunnen genieten van maximaal $ 400 aan boordtegoed per passagiershut vanaf het moment dat deze cruises te koop aangeboden worden. Gasten moeten deze cruises vóór 15 november 2023 boeken om de Exclusive Mariner Society Early Booking Bonus te ontvangen.  

Voor meer informatie over Holland America Line, neem contact op met je cruisereisbureau , bel 0800-72 45 425  en of bezoek hollandamerica.com

Voor nog meer info Holland America Line. klik hier   

 

Volg ons via onze Social Media: Facebook en Instagram 

Terug naar CRUISE NIEUWS