FEENSTRA RIJN LIJN riviercruises

Over de rivieren

Met Feenstra Rijn Lijn ontdekt u de mooiste rivieren van Europa. En dan bedoelen we écht ontdekken. Want op het water beleeft u een rivier pas in al z’n glorie.

Wateren in de Lage Landen

Een riviercruise is de ideale manier om ons eigen land en dat van onze Zuiderburen eens van een andere kant te bekijken. Van het pittoreske Oudeschild op Texel en een vaart dwars door de Haarlemmermeerpolder tot aan de Maas en het statige Antwerpen; de variatie doet u versteld staan.

De Belgische Maas

De Maas stroomt tussen Luik en Namen door, twee gebieden met elk hun eigen karakter. Ten noorden van de rivier liggen weidse korenvelden en ten zuiden liggen heuvels met akkers en bossen die de overgang naar de Ardennen aankondigen. Na Luik wordt het Maasdal wat smaller, met af en toe steile rotswanden aan beide zijden. In de omgeving van Namen en Dinant sluipt er een vleugje romantiek in het Maasdal. Prachtig om in alle rust doorheen te varen.

De majestueuze Rijn

Veel van onze riviercruises gaan over de majestueuze Rijn, één van de belangrijkste waterwegen van Europa. De Rijn verbindt de Alpen met de Noordzee en onderweg vormt de rivier op sommige plekken de grens tussen landen. Na de beroemde waterval bij Schaffhausen stroomt hij verder naar Basel. Een gedeelte van de oorsponkelijke Bovenrijn is niet bevaarbaar. Hier moet de scheepvaart uitwijken naar het Grand Canal d’Alsace. Op de Bovenrijnse laagvlakte is de begroeiing op de oevers weelderig. Het traject tussen Mainz en Koblenz wordt ook wel de Romantische Rijn genoemd, vanwege de vele kastelen en de steile berghellingen aan weerszijden. De Romeinen bouwden er ruim 50 vestingwerken. Steden als Bonn, Keulen en Düsseldorf zijn met de tijd meegegaan en hebben zich ontwikkeld tot moderne en imposante steden. Zelfs de industrie in het Ruhrgebied is indrukwekkend.

De grillige Moezel

De Moezel ontspringt in de Franse Vogezen maar over de grens stroomt hij door het meest beroemde wijnbouwgebied van Duitsland. Daar wemelt het van de romantische en historische bezienswaardigheden. In 1963 besloten Adenauer en De Gaulle tot kanalisatie van de Moezel. Dat leidde tot een cascade van 14 sluizen en stuwen. Alleen al tussen Trier en Koblenz moest een hoogteverschil van 120 meter overwonnen worden. Gelukkig heeft dat allemaal geen invloed gehad op de schoonheid van de Moezel. De grillige berghellingen langs de bochtige rivier zijn volop begroeid met wijnranken. Met sfeervolle plaatsen als Cochem en Trier - de oudste stad van Duitsland - is het Moezeldal de perfecte streek voor uw vakantie.

De smalle Saar

Feenstra Rijn Lijn reist als één van de weinige touroperators ook over de smalle Saar. Blikvangers zijn de Saarschleife, een nauwe passage waar de rotsen tot hoog aan de hemel reiken, en de plaatsen Saarlouis en Saarburg, ook wel het Venetië van het Noorden genoemd.

De heerlijke Neckar

De Neckar is in de omgeving van Heidelberg op z’n fraaist. De rivier breekt hier door het zuidelijke deel van het Odenwaldgebergte. Deze nauwe doorgang voert langs prachtige rode zandsteenlagen. Verderop zijn in de loop der eeuwen talrijke burchten en kastelen verrezen. Afgewisseld met de vele pittoreske dorpen maakt dit van de Neckar een heerlijke vakantiebestemming.

De sfeervolle Main

De Main slingert van oost naar west door het sfeervolle en afwisselende Noord-Beierse landschap en het Rijn-Main-gebied. De omgeving kent prachtige vergezichten en biedt vele bezienswaardigheden in steden als Miltenberg, Aschaffenburg en Würzburg. Bij Bamberg begint het Main-Donaukanaal, een kunstmatige verbinding waardoor de Main en de Donau sinds 1992 met elkaar verbonden zijn.

Meer info: Feenstra Rijn Lijn.  Tel. 026 44 52 805 of via mail naar info@feenstrarijnlijn.nl