Ponant Yacht, Franstalige cruiserederij met maximum 184 passagiers 

De Bougainville voor maximaal 184 passagiers, vaart vanuit Bordeaux naar Talmont-sur-Gironde, langs de vuurtoren van Cordouan, Hoëdic, Île d’Yeu, Noirmoutier, Saint-Jean-De-Luz en Île d’Aix.

Deze cruise is een ideale gelegenheid om de voor velen onbekende kust van Aquitaine te ontdekken vanop zee. 

De uitstappen gebeuren grotendeels met Zodiacs onder begeleiding van ervaren gidsen die hun kennis en passie met u zullen delen. Uitstapjes in Zodiac®-bootjes geven u toegang tot sublieme stranden die alleen zichtbaar zijn bij eb en ongerepte landschappen.

Op sommige bestemmingen meren de rubberboten af in kleine haventjes. Op andere plaatsen vinden de ontschepingen plaats op het strand, met de voeten in het water. Waterschoenen zijn aangeraden. 

Leuk om weten: de meeste van deze eilanden behoren tot Les Îles du Ponant, een eilandengroep voor de Atlantische kusten die 30 jaar geleden aan de basis lag van de naam van de rederij.  

Ontdek boeiende Franse aanleghavens met PONANT  

Bordeaux

Bordeaux strekt zich uit langs de oevers van de Garonne, in het zuidwesten van Frankrijk. De rijke wijntraditie maakt het tot de wereldhoofdstad van de wijn. Laat u meeslepen door de geschiedenis van de Port de la Lune, die door zijn prestigieuze klassieke architectuur tot UNESCO-werelderfgoed is uitgeroepen. Op de beroemde Place de la Bourse komen het verleden en het heden samen: hier kunt u de majestueuze oude gebouwen observeren.

Ga op stap met de keukenchefs op diverse bestemmingen en koop samen lokale specialiteiten. Eens terug aan boord kunnen jullie genieten van verse oesters en zeevruchten die de vissers rond de eilanden hebben gevangen. Proef heerlijke lokale betaalbare topwijnen.

Talmont-sur-Gironde

De prachtige stad Talmont-sur-Gironde is gesticht door Edward I, koning van Engeland en hertog van Aquitaine. De Sainte-Radegonde kerk, een juweel van Romaanse kunst, daterend uit de 12e eeuw, doemt majestueus op boven het estuarium.

U vaart langs de vuurtoren van Cordouan. De vuurtoren ligt op 7 km van de kust en markeert de ingang van de monding van de Gironde, gevormd door de samenvloeiing van de Garonne en de Dordogne, waar het tumultueuze water zich vermengt met de Atlantische Oceaan. Cordouan, dat aan het einde van de 18e eeuw werd opgetrokken en gerestaureerd, is nu 68 meter hoog. Dit meesterwerk van de scheepsarchitectuur, dat in 1862 als historisch monument werd geklasseerd, is de oudste Franse vuurtoren die nog steeds in gebruik is. Wie de 311 treden naar het balkon van het vuurtorenlicht beklimt, wordt beloond met een bijzonder panorama. De vuurtoren is bij laagtij bereikbaar na een boottocht van ongeveer 45 minuten vanuit Port Médoc, waarna de deelnemers overstappen op een amfibieboot die hen op de zandbank tot bij de voet van de vuurtoren brengt.

Meer info & reservaties bij de betere cruisereisbureaus, klik hier

Hoëdic

Hoëdic in Zuid-Bretagne is een landstrip van 2,5 km lang bij 1 km breed. Ze nodigt uit tot een wandeling langs de kustpaden en zandstranden. Honderden vogelsoorten hebben een thuis gevonden in Hoëdic.

Île d’Yeu

Île d’Yeu: een van de vijftien Ponant eilanden, heeft twee zeer verschillende gezichten: in het oosten een zanderige en weelderige kustlijn die lijkt op de landschappen van de Vendée; in het westen de toepasselijke naam "wilde kust". Hier doen de hoge granieten kliffen, de door de golven gebufferde rotsen en de witte zandkreken denken aan de Bretonse kust.

Île d’Aix

Île d’Aix: Het gebruik van auto's is hier beperkt: de vervoermiddelen zijn er de fiets, de benen of de paardenkar. Tussen moerassen, wijngaarden, kreken en kliffen wordt u zich snel bewust van het uitzonderlijke erfgoed van dit stuk land

Saint-Jean-de-Luz

Saint-Jean-de-Luz, een bekende badplaats in het zuidwesten van Frankrijk, is een schilderachtige en authentieke stad met een rijke geschiedenis. Met name koning Lodewijk XIV trouwde in 1660 met Maria Teresa in de beroemde Saint Jean de Baptistenkerk. De kust onthult een prachtig uitzicht, tussen de Baskische architectuur en de Cantabrische Zee. Een onvergetelijke baai, die in de 17e eeuw werd bezocht door kapers en rijke scheepseigenaren.

Meer info & reservaties bij de betere cruisereisbureaus, klik hier