Ontdek Panama en Costa Rica met PONANT 

Een prachtige 8-daagse cruise aan boord van Le Dumont-d'Urville, die de overvloedige natuurlijke pracht van de regio, de lokale inheemse gemeenschappen en het moderne wonder van het Panamakanaal verkent.

De reis in Midden-Amerika begint langs het witte zand en het doorschijnende water van Holandes Cayes, een van de koraaleilanden van de San Blas Eilanden in Panama. We brengen een dag door in dit tropische paradijs en genieten van de mogelijkheid om te zwemmen en snorkelen.

Leden van de Guna-gemeenschap noemen deze eilanden hun thuis en je kunt ze tegenkomen langs het strand.

Na een dag zeilen van de Atlantische Oceaan naar de Stille Oceaan door het wereldberoemde Panamakanaal, doet het schip het afgelegen en prachtige Darién National Park aan. Deze kleine hoek van het paradijs staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en herbergt een opmerkelijke diversiteit aan planten en wilde dieren. Rotskusten, mangroven, moerassen en tropische regenwouden zijn er in overvloed en bieden een feest voor fotografen. Hier ontmoet je leden van de plaatselijke Emberá-gemeenschap.  

Le Dumont-d'Urville gaat dan verder naar Fuerte Amador voor een verkenning van de oude wijk van Panama City en van de fantastische biodiversiteit van de regio in het prachtige, door Frank Gehry ontworpen Biomuseo.

Hier breng je ook een bezoek aan het Punta Culebra Nature Center in het Smithsonian Tropical Research Institute (STRI), een fascinerend openluchtmuseum gewijd aan mariene wetenschap en natuurbehoud. Tijdens een speciaal georganiseerde rondleiding onder leiding van Smithsonian personeel hoor je over de nieuwste onderzoeken, kun je zeedieren van dichtbij bekijken en de unieke flora en fauna van het tropische droge woud verkennen.

De laatste stop is in Quepos, Costa Rica, de toegangspoort tot het spectaculaire Manuel Antonio National Park, waar je een ontelbare tropische flora en fantastische fauna tegenkomt, waaronder luiaards, de luidruchtige brulaap, de witkopkapucijnaap en het kleine doodshoofdaapje. De combinatie van bos en oceaan biedt ook een bijzondere kans om land- en zeevogels te observeren: toekans, pelikanen, kolibries, sterns en nog veel meer.

 • Een reis die speciaal is afgestemd op Engelssprekende reizigers, inclusief discussies met experts, transfers voor en na je cruise en een inbegrepen excursie of activiteit in elke haven die je aandoet.
 • Boeiende discussies aan boord met twee Smithsonian Journeys Experts, waaronder internationale betrekkingen expert Ralph Nurnberger en tropisch klimaat en oceanen expert Steve Paton.
 • Een speciaal geregeld bezoek aan het Punta Culebra Nature Center in het Smithsonian Tropical Research Institute (STRI), begeleid door Smithsonian personeel.
 • Mogelijkheid om te zwemmen en snorkelen op de prachtige Holandes Cayes, een van de prachtige eilandjes van de San Blas eilanden.
 • Een overtocht overdag van het Panamakanaal, een waar meesterwerk van civiele techniek.
 • Het UNESCO werelderfgoed Darién National Park en zijn prachtige regenwoud.
 • Een verkenning van de rijke en ontelbare tropische flora en fauna van de regio in het Manuel Antonio National Park.
 • Ontmoetingen met de inheemse Guna en Emberá gemeenschappen.

Volg ons via facebook en instagram van 10 tot 17 februari. 

Le Dumont-d'Urville

De Dumont-d'Urville maakt deel uit van een nieuwe generatie schepen met innovatieve, milieuvriendelijke apparatuur, lounges die wijd open zijn naar de buitenwereld, een buitenzwembad en een Blue Eye, een onderwaterlounge. Het maakt allemaal deel uit van een buitengewone cruise-ervaring. Het is nu mogelijk om op avontuur te gaan naar de meest afgelegen plekken op aarde aan boord van een schip met luxe voorzieningen. Als het vierde schip in een nieuwe serie die trouw blijft aan de geest van PONANT, zal Le Dumont-d'Urville de unieke sfeer belichamen die het handelsmerk is van de cruisemaatschappij: een subtiele mix van verfijning, intimiteit en comfort. Aan boord van Le Dumont-d'Urville zijn de suites en hutten die grotendeels uitkijken op de zee werkelijk een zachte en verfijnde toevluchtsoord. Ontworpen en ingericht door de Franse designer Jean-Philippe Nuel, bieden ze comfort en welzijn tijdens uw cruise. Met hun unieke sfeer, een subtiele mix van luxe en intimiteit, weerspiegelen onze suites en hutten de PONANT stijl. Een toevluchtsoord waarin luxe en natuur opnieuw worden uitgevonden in een verfijnde resort sfeer. 

PONANT en Smithsonian Journeys

PONANT en Smithsonian Journeys, het reisprogramma van het Smithsonian Institution, zijn een unieke alliantie aangegaan om themareizen aan te bieden met ervaringen die lokale culturen omarmen en dieper ingaan op de geschiedenis, keuken, taal, omgeving en wilde dieren van een bestemming. 

Routes 2025 Panama en Costa Rica. 

 • 6 tot 13 januari 2025: Panama en Costa Rica by Sea: The Natural wonders of Central America with Smithsonian Journeys aan boord van Le Bellot.
 • 3 tot 13 febr. & 23 febr. tot 5 maart 2025: Secrets of Central America van Colón naar Puntarenas met Le Bellot
 • 13 tot 23 febr. 2025: Secrets of Central America van Puntarenas naar Colón met Le Bellot.

Meer info: www.ponant.com

https://www.smithsonianjourneys.org/