Nieuw Cruiseschip Silversea: “SILVER DAWN” 

Zoals zusterschip SILVER MOON heeft ook SILVER DAWN 596 gasten en 411 crew aan boord.  

Het nieuwste en elegantste cruiseschip Silver Dawn van rederij Silversea is bedoeld voor de ultra-luxe reiziger of voor cruisereizigers die zich willen verwennen met extra's.  

Er zijn slechts twee specialiteitenrestaurants, cognacs en whisky's van topkwaliteit waarvoor u moet bijbetalen, maar verder biedt het all-inclusive pakket niet alleen alle drankjes, butler-service in alle suites en WiFi. 

Ook aardigheidjes zoals Ossetra-kaviaar, hands-on kooksessies en een fles Laurent-Perrier Cuvee Rosé Champagne die in elke suite wordt geplaatst.

Nieuw is de introductie van OTIVM. Een nieuw concept dat erop gericht is gasten ongekende momenten van comfort te bieden. 

OTIVM is gebaseerd op de principes dat wellness een natuurlijk, plezierig onderdeel van de dag moet zijn; dat goed leven en gezond zijn elkaar niet uitsluiten; en dat wellness geen eenzame, stille ervaring hoeft te zijn, maar eerder een sociale bezigheid die het beste samen met anderen kan worden beleefd.

Belangrijke pijlers van OTIVM: 

De OTIVM-slaapervaring

Een uitzonderlijke nachtrust, aangepast aan ieders voorkeur. Elke gast van Silversea slaapt in het fijnste Egyptisch katoenen beddengoed, geproduceerd in Italië door ambassadeurs van eersteklas vakmanschap. Aan boord van Silver Dawn kunnen gasten in elke suitecategorie ook genieten van een speciale Otivm-matras, exclusief ontworpen voor Silversea voor de ultieme slaapervaring. Het gebruikelijke kussenmenu van de cruisemaatschappij wordt uitgebreid met aanpasbare dons- en verenmengsels, traagschuim, stevig dons en verbeterde donsalternatieven, zodat gasten meer keuze hebben.

De OTIVM-Zwemervaring

Elke suite categorie op Silver Dawn zal gasten het gebruik van zowel een inloopdouche als een bad bieden, in enkele van de ruimste badkamers op zee. Otivm zal een op maat gemaakte bad ervaring omvatten, bereid door Silversea's butlers, waarin gasten kunnen genieten van een multisensorisch bad voor volledige ontspanning. Genietend van pluche Otivm badjassen, exclusief badzout en rustgevende kaarsverlichting, zullen gasten baden in gelukzaligheid. Ze komen tot rust op de playlist van hun keuze uit een samengesteld muziekmenu, terwijl ze genieten van een reeks lekkernijen, waaronder kaviaar-canapés, chocoladetruffels en champagne, naast andere luxueuze gemakken.

De OTIVM-Balkon Experience

Otivm is de eerste speciale balkonervaring op zee die reizigers aanmoedigt om het rustiger aan te doen en te genieten van het adembenemende uitzicht dat zich voor hen uitstrekt tot aan de horizon. Op enkele van de ruimste balkons op zee kunnen gasten hun ervaring aanpassen aan het klimaat, of ze nu in koud- of warmwatergebieden cruisen. In koele omstandigheden - zoals Antarctica, de Noordpool of het Russische Verre Oosten - heeft Silversea een verwenervaring samengesteld op de balkons van de gasten, met een warm kasjmier dekentje, een selectie van verrukkelijke hapjes en het eerste warme chocolademelk menu op zee. Tijdens het zonnebaden in warmere klimaten - van de Caraïben tot de Middellandse Zee en verder - kunnen gasten koel blijven met verfrissende bodymists, luxueuze zonnecrèmes, heerlijke cocktails en gastronomische hapjes.

De OTIVM-Comfort Food-ervaring

Het culinaire aanbod van Silversea is al een van de meest luxueuze op zee, met een reeks uitstekende restaurants op elk schip, duurzame kaviaar en champagne op aanvraag 24/7.

Culinair programma S.A.L.T.

‘Sea And Land Taste’: wordt gebruikt in een restaurant en aparte bar, kooklessen en lezingen, en zelfs in excursies aan wal in veel havens.

 • S.A.L.T. Kitchen, met gerechten uit de regio waar Silver Dawn vaart.  
 • de S.A.L.T. Bar, waar een op maat gemaakt cocktailmenu speciaal voor elke reis wordt samengesteld, met exotische likeuren en ingrediënten die gebonden zijn aan de bestemming,
 • Het S.A.L.T. Lab biedt kooklessen een of twee keer per dag in een op maat gemaakte keuken. De lessen zijn gericht op de keuken van de regio waar u vaart, en reserveren is noodzakelijk.

Restaurants

 • De Atlantide of de Main Dining Room: dagelijks ontbijt en diner, plus lunch op zeedagen.  Er zijn geen vaste dinertijden, en reserveren is niet nodig.
 • La Terrazza: Buffet tijdens ontbijt en lunch, met een luchtig buitenterras op dek 7 achter.  Tijdens het diner schakelt La Terrazza over op à la carte modus, met een menu van huisgemaakte pastagerechten die als voorgerecht of hoofdgerecht kunnen worden besteld, samen met vlees en vis in mediterrane presentaties.
 • De Grill op het zwembaddek: met lunchgerechten zoals sandwiches, hamburgers en salades, terwijl 's avonds deze ruimte overgaat in Hot Rocks, waar de gasten hun eigen vlees of zeevruchten kunnen grillen boven sissende vulkanische stenen.
 • Silver Note: een jazzclub met een lichter menu in tapasstijl, begeleid door een pianist en zangeres die om 20.00 uur begint.

Routes 2022-2023: 

 • Vanaf 8 april tot nov.: Middellandse zee tussen Barcelona, Civitavecchia en Venetië.
 • 21 nov 2022 trans-Atlantische cruise naar Fort Lauderdale en van hieruit t.e.m maart rondvaarten in de Caraïben en Centraal Amerika.
 • 23 maart 2023 trans-Atlantische cruise vanuit Bridgetown naar Lissabon.
 • 17 mei 2023 vanuit Southampton naar Stockholm en Kopenhagen.

 

Voor meer info en reservaties: contacteer onze betere cruisereisbureaus, klik hier.

Lees volledige reportage in de nieuwste uitgave van LUX & TRAVEL, nr. 3, en CRUISE & STYLE, nr. 15.