Norwegian cruise line maakt een eind aan het gebruik van plastic wegwerpflessen in samenwerking met Just Goods. 

Norwegian Cruise Line, al 52 jaar innovator op het gebied van cruises, kondigde recent een samenwerking met JUST®Goods aan. De cruisemaatschappij vervangt per 1 januari 2020 op de hele vloot alle plastic flessen voor eenmalig gebruik, te beginnen met het nieuwste innovatieve schip, de Norwegian Encore. 

Dit besluit is voor Norwegian Cruise Line een nieuwe stap richting een duurzame toekomst. In 2018 deed het bedrijf plastic rietjes al in de ban op de 16 schepen tellende vloot en de privébestemmingen. Als resultaat van dit nieuwste initiatief worden tegen het einde van 2019 jaarlijks bijna zes miljoen plastic flessen vervangen. Deze inspanningen worden verricht in het kader van het milieuprogramma Sail & Sustain waarmee NCL zich inzet om afval te minimaliseren, de uitstoot van CO2te verminderen, duurzame inkoop te bevorderen en in opkomende technologie te investeren.

 “Het is van belang dat bedrijven een leidende rol nemen om de impact die wij hebben op de planeet te verlichten”, aldus Ira Laufer, CEO JUST Goods, Inc. “Milieubehoud vormt de kern van de samenwerking tussen JUST Goods, Inc en Norwegian Cruise Line. Wij kijken er daarom naar uit om stappen in de goede richting te nemen aan de zijde van NCL”.