MSC CRUISES stelt hun nieuwste vlaggenschip MSC VIRTUOSA voor!

Winterseizoen in de Perzische Golf

De naamceremonie voor het nieuwste vlaggenschip zal plaatsvinden op 27 november 2021 in Mina Rashid (Port Rashid)

MSC Virtuosa brengt het winterseizoen door in de Perzische Golf en biedt het schip cruises van 7 nachten aan naar Dubai, Abu Dhabi, Bahrein en Doha.

Van dec. 2021 tot maart 2022: met MSC Virtuosa cruises in de Rode Zee met bezoek aan Dammam gekend voor de AlAhsa-oase, UNESCO-werelderfgoedlocatie. Saoedi-Arabië heeft bezoekers veel te bieden en de nieuwe samenwerking zal deuren openen voor reizigers van over de hele wereld om als één van de eersten het rijke Saoedische erfgoed en de warme gastvrijheid te ervaren. 

De MSC Virtuosa is al enige tijd aan het varen vanuit Groot-Brittannië met Britse gasten. Het schip werd begin februari opgeleverd door bouwer STX in Saint-Nazaire. Half mei is het schip beginnen varen vanuit Southampton.

Voor meer info & reservatie contacteer de betere cruisereisbureau, klik hier

Vernieuwde kajuiten, nieuwe bars en restaurants

Elk schip dat MSC Cruises bouwt, overtreft het vorige. Dit schip bewijst dat opnieuw met haar evolutie van het oorspronkelijke prototype, waardoor meer openbare ruimtes, vernieuwde kajuiten, nieuwe bars en restaurants mogelijk zijn.

MSC Yacht Club, luxueuze suites inclusief butlerservice en privé restaurant 

MSC Virtuosa biedt een verbeterde MSC Yacht Club, het ‘schip binnen het schip’-concept dat de luxe en exclusiviteit van een privéclub koppelt aan alle recreatie- en entertainmentmogelijkheden die het schip te bieden heeft. Een cruise-ervaring als geen ander dankzij de 24-uurs butlerservice en een toegewijde conciërgedienst, samen met tal van luxueuze privévoorzieningen zoals een gastronomisch restaurant, een elegante lounge, een groot privézwembad en afgelegen zonnedek.

MSC VIRTUOSA, gloednieuw, milieuvriendelijker en spectaculair cruiseschip 

  • 19 dekken vernoemd naar beroemde componisten.
  • Met een lengte van 331 meter is dit schip 16 meter langer dan MSC Meraviglia en MSC Bellissima en heeft het meer openbare ruimte en meer kajuiten.
  • 21 bars, 4 hoofdrestaurants en 5 specialiteitenrestaurants met twee gloednieuwe restaurants en een nieuwe specialiteitenbar.
  • Een theater met 945 zitplaatsen en elke avond verschillende grootschalige producties.
  • 12 verschillende kajuittypes, waaronder 190 familiekajuiten die kunnen worden verbonden om Super Family-kajuiten te creëren voor 6 personen of Super Family Plus-kajuiten tot 12 personen.
  • 5 zwembaden waaronder een Magrodome-zwembad op dek 15.
  • Een Himalayabrug op dek 19 met een leuk touwparcours op 80 meter boven het water.
  • 1.168 m² winkelruimte met 11 verschillende boetieks.

MSC Virtuosa is een van de meest milieuvriendelijke schepen op zee 

1. Luchtemissies

MSC Virtuosa heeft hybride uitlaatgasreinigingssystemen op al haar motoren. Deze technologie zorgt voor een vermindering van 98% van de uitstoot van zwaveloxide (SOx). Het schip is ook uitgerust met geavanceerde selectieve katalytische reductie (SCR) -systemen die de uitstoot van stikstofoxide (NOx) met 90% verminderen.

Het schip is uitgerust met wal-tot-schip-stroomconnectiviteit, waardoor het kan worden aangesloten op lokale elektriciteitsnetten in havens waar deze infrastructuur beschikbaar is. Dit maakt het mogelijk om het motorgebruik op de ligplaats te minimaliseren, wat leidt tot een aanzienlijke emissiereductie wanneer het schip zich dicht bij stedelijke gebieden bevindt. 

2. Afvalwater

Het schip beschikt over geavanceerde afvalwaterzuiveringssystemen die zijn ontworpen in overeenstemming met de resolutie MEPC 227 (64) van de Internationale Maritieme Organisatie, met zuiveringsnormen die hoger zijn dan de meeste afvalwaterzuiveringsinstallaties aan de wal. Ballastwaterbehandelingssystemen zullen de introductie van invasieve soorten in het mariene milieu via ballastwaterlozingen voorkomen.

3. Bescherming van het zeeleven

MSC Virtuosa is uitgerust met een beheersysteem voor uitgestraald geluid onder water, met romp- en machinekamerontwerpen die de impact van akoestisch geluid minimaliseren, waardoor haar mogelijke effecten op de zeefauna, met name op zeezoogdieren in de omliggende wateren, wordt verminderd.

4. Energie-efficiëntie

MSC Virtuosa bevat een breed scala aan energie-efficiënte apparatuur die het motorgebruik helpt verminderen en optimaliseren. Deze omvatten slimme ventilatie en geavanceerde airconditioningsystemen met geautomatiseerde energieterugwinningskringen die warmte en koude herverdelen om de vraag te verminderen. Het schip gebruikt LED-verlichting die wordt aangestuurd door slimme beheersystemen om het energiebesparingsprofiel verder te versterken. In samenwerking met de scheepswerven zijn alle nieuwbouwprojecten uitgerust met energiemonitoring- en analysesystemen op afstand, waardoor realtime ondersteuning aan de wal mogelijk is om de operationele efficiëntie aan boord te optimaliseren.

Voor meer info & reservatie contacteer de betere cruisereisbureau, klik hier

 

Redactie© Rudy Beckx, uitgever CRUISE & STYLE® en LUX & TRAVEL® magazines

 

Terug naar CRUISE NIEUWS