MSC Cruises heeft MSC Grandiosa's Westelijke Middellandse Zee Vaarroutes uitgebreid

MSC Grandiosa zet haar huidige afvaarten in het westelijke Middellandse Zeegebied voort en heeft ze uitgebreid met aanvullende rigoureuze maatregelen onder het bestaande operationele gezondheids- en veiligheidsprotocol van het bedrijf. 

Het vlaggenschip zal haar huidige reis van 7 nachten in de westelijke Middellandse Zee uitvoeren en bestemmingen bezoeken als Genua, Civitavecchia, Napels en Palermo, Italië, en Valetta, Malta, Nu ook in aanleghavens Barcelona en Valencia. De feedback van veel passagiers die de afgelopen weken aan boord van de MSC Grandiosa hebben gereisd, is zeer positief. Een grote meerderheid van hen beschrijft hun ervaring als een van de veiligste vakantieopties die vandaag de dag beschikbaar zijn en benadrukt de inspanningen van MSC Cruises om verder te gaan dan de richtlijnen die door de nationale en regionale autoriteiten worden opgelegd. MSC Grandiosa verwelkomt vanaf augustus 2020 gasten voor een vakantie op zee en heeft sindsdien op een veilige en verantwoorde manier meer dan 40.000 gasten vervoerd. 

MSC Cruises afvaarten zomer:

  • in de oostelijke Middellandse Zee met vertrek vanuit Venetië en haltes in steden als Kotor, Corfu, Zadar, Split, Mykonos en Santorini;
  • in de westelijke Middellandse Zee met vertrek vanuit Marseille of Cannes en waarbij je aanmeert in steden als Genua, Napels, Malta en Barcelona;
  • in Noord-Europa met vertrek vanuit Kiel of Warnemünde
  • in het Caribisch gebied waar je op het geluid van de golven kan genieten van de mooiste stranden én het privé-eiland Ocean Cay MSC Marine Reserve. Dit voormalige industrieterrein werd omgevormd tot een zee-reservaat en volledig ontwikkeld in harmonie met het lokaal ecosysteem. MSC creëerde zo een unieke en duurzame bestemming met tal van activiteiten dichtbij de natuur, waaronder speciale educatieve programma’s die je alles leren over de bescherming van de oceaan en koraalriffen. 

MSC Grandiosa past nu de nieuw geactiveerde maatregelen toe, vallend onder het bestaande en uitgebreide operationele gezondheids- en veiligheidsprotocol van MSC Cruises, waaronder:

• Extra test aan boord voor alle gasten halverwege hun cruise (bovenop de bestaande universele test voorafgaand inscheping voor alle gasten)

• Het aantal testen van alle bemanningsleden tijdens hun tijd aan boord wordt verhoogd van twee keer per maand naar wekelijks (naast een test voorafgaand inscheping voor alle bemanningsleden en andere doorlopende gezondheidsmonitoringmaatregelen)

• Sanitaire voorzieningen aan boord worden nog vaker schoongemaakt, in het bijzonder openbare ruimtes en veel aangeraakte contactpunten

• Aanscherping van de definitie van nauw contact voor opsporingsdoeleinden, deze wordt verkort van 15 minuten naar 10 minuten

Het gezondheids- en veiligheidsprotocol van MSC Cruises is vanaf het begin ontworpen om zich aan te passen aan de evolutie van de pandemische situatie aan wal om de best mogelijke bescherming te garanderen voor gasten, bemanning en de gemeenschappen die de schepen bezoeken. Om deze reden zijn de aanvullende maatregelen de afgelopen twee weken toegepast aan boord op de twee schepen die momenteel op zee varen.

NIEUW: MSC World Cruise vaarroute: info bij de betere cruisereisbureaus

8-daagse cruises met MSC Grandiosa vanuit havens in Italië

Captain Cruise, cruisespecialist Robert Pieter: "Reizigers kunnen nu profiteren van speciale last-minute tarieven voor 8-daagse cruise met MSC Cruises. Tip: boek eens de MSC Yacht Club waarin alles is inbegrepen want MSC Yacht Club gasten verblijven in de meeste luxueuze club vooraan het schip met prachtig panoramisch uitzicht en in deze exclusieve club zijn alle dranken 24/24u inbegrepen en u slaapt luxueus in deze suites! MSC reizigers genieten nu van meer dan 50% korting! Voor meer info of reservering bel 088 / 501 8 501."

Maximaal 70 % van de passagierscapaciteit zal geboekt worden. In het theater, zwembad en andere publieke plaatsen wordt er rekening gehouden met het maximaal aantal toegelaten gasten.

Om de veiligheid in de aanloophavens te garanderen kunnen bezoeken aan wal in de opstartfase enkel met een door MSC Cruises organiseert alle excursies, dit ten voordele van alle gasten en voor ieders veiligheid en gezondheid. Tarief à € 100 pp voor drie excursies en dit is gratis voor de MSC Yacht Club gasten. Vraag tevens naar de unieke reis- & cruiseverzekering. Voor meer info & reserveringen kan je terecht bij de cruisespecialisten in Nederland.”

Boek nu je favoriete één week cruise met MSC nieuwste gezondheids- en veiligheidsprotocol. Nederlandse gasten zijn van harte welkom. Voor meer info & reserveringen kan je terecht bij de cruisereisbureaus, klik hier en bij MSC Cruises Nederland tel. 023 / 711 15 10.  

CRUISE & STYLE tip: boek eens de "MSC Yacht Club, exclusieve beleving!”

Het uitgebreide gezondheids- en veiligheidsprotocol van MSC Cruises streeft naar een nieuwe standaard

Na een multifunctionele werkgroep te hebben opgericht, bestaande uit interne experts op het gebied van medische diensten, volksgezondheid en sanitaire voorzieningen, hoteldiensten, HVAC (Heating, Ventilation and Airconditioning) en andere scheepsbouwtechnische systemen, informatietechnologie en logistiek, schakelde MSC Cruises de toonaangevende wereldwijde zorgaanbieder Aspen Medical in om verder te helpen bij de ontwikkeling van het protocol en de operationele procedures. Daarnaast is een Blue Ribbon COVID-expertgroep opgericht - een panel van hooggekwalificeerde en internationaal gerespecteerde experts om onze initiatieven te beoordelen, om ervoor te zorgen dat de genomen maatregelen passend en effectief zijn conform wetenschappelijke en gezondheidspraktijken.

Het nieuwe protocol combineert nieuwe gegevens en onderzoek naar COVID-19, een beter begrip van het virus en hoe het zich gedraagt ??met de nieuwste technologie voor het screenen en beschermen van mensen tegen mogelijke besmetting, om het risico op overdracht tijdens een MSC Cruisevakantie te voorkomen en te beperken. 

Voor meer info & reserveringen kan je terecht bij de cruisereisbureaus, klik hier en bij MSC Cruises Nederland tel. 023 / 711 15 10.  

MSC Cruises: "Het bevat de volgende pijlers wat betreft voorzorgsmaatregelen en het noodactieplan":

Universele gezondheidsscreening

Gezondheidsscreening van gasten voorafgaand aan inscheping, bestaande uit drie uitgebreide stappen: een temperatuurcontrole, een gezondheidsvragenlijst en een COVID-19 Swab test. Afhankelijk van de screeningsresultaten en volgens de medische of reisgeschiedenis van de gast zal er een secundaire screening of test op de gezondheid plaatsvinden. Elke gast die positief test, symptomen vertoont of een verhoogde temperatuur heeft zal geweigerd worden om aan boord te komen. Volgens de richtlijnen van het European Centre for Disease Prevention and Control moeten gasten die reizen uit landen met een hoog risico, een moleculaire RT-PCR-test afleggen, die binnen 72 uur voorafgaand aan hun inscheping moet worden uitgevoerd. Alle bemanningsleden worden getest op COVID-19 voor inscheping en met regelmaat tijdens hun contract.

Verhoogde sanitaire en reinigingsmaatregelen

Deze nieuwste maatregelen worden ondersteund door de introductie van nieuwe reinigingsmethoden, het gebruik van desinfecterende producten van ziekenhuiskwaliteit en de hygiëne van de lucht aan boord met UV-C lichttechnologie die 99,97% van de ziektekiemen doodt.

Social Distancing 

Door de totale capaciteit van de gasten aan boord te verminderen, waardoor er meer ruimte is voor gasten, wordt de Social Distancing mogelijk gemaakt. Locatiecapaciteit wordt verminderd en activiteiten worden aangepast om kleinere groepen mogelijk te maken en gasten moeten vooraf diensten en activiteiten reserveren. Wanneer “Social Distancing” niet mogelijk is, wordt aan de gasten gevraagd een mondkapje te dragen, bijvoorbeeld in de liften. De mondkapjes worden dagelijks aan de gasten in de hut verstrekt en zijn op meerdere locaties op het schip verkrijgbaar.

Nieuwe medische faciliteiten  

Verbeterde medische diensten met hooggekwalificeerd personeel dat speciaal is opgeleid, de benodigde apparatuur om vermoedelijke COVID-19-patiënten te testen, evalueren en behandelen en de beschikbaarheid van gratis behandeling in het medisch centrum aan boord voor elke gast met symptomen. Speciale hutten zijn beschikbaar voor isolatie van verdachte gevallen en hun nauwe contacten.

Dagelijks gezondheidscontroles

Tijdens de hele cruise wordt een doorlopend gezondheidsmonitoring uitgevoerd. Gasten en bemanning laten hun temperatuur dagelijks controleren wanneer ze terugkeren van de wal of op speciale stations rondom het schip om de gezondheidsstatus van elk gast- en bemanningslid te checken. Tijdens deze eerste fase van de operatie zullen gasten, als een verder verbeterde beschermingsmaatregel en om risico's voor de gezondheid van gasten en hun medecruisers te vermijden, alleen aan wal gaan als onderdeel van een georganiseerde MSC Cruises-excursie. Dit betekent dat MSC Cruises hun gezondheid kan beschermen terwijl ze aan land zijn met excursies die worden geleverd met dezelfde hoge gezondheids- en veiligheidsnormen aan boord. We zorgen ervoor dat transfers goed worden gezuiverd en dat er voldoende ruimte is. Gidsen en chauffeurs ondergaan ook gezondheidscontroles en dragen geschikte persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM)

Veilig aan boord procedure

Er is een opnieuw ontworpen inschepingsprocedure met digitale incheckprocessen geïmplementeerd om het proces naadloos en contactloos te maken met toegewezen aankomsttijden om de passagiersstroom te managen. De gezondheids- en veiligheidsmaatregelen in de cruiseterminal voldoen aan dezelfde hoge normen als die aan boord. Gasten ondergaan een temperatuurcontrole, een COVID-19 Swab test en een persoonlijke controle van de gezondheidsvragenlijst om te verzekeren dat de gast gezond is en in aanmerking komt om te cruisen. Indien verdere controles nodig zijn, zullen deze worden uitgevoerd door medisch personeel en, indien nodig, kan er een volgende COVID-19 test uitgevoerd worden.

MSC Cruises en hun excursieprogramma's aan wal

Aan wal kunnen gasten genieten van de verschillende bestemmingen die de schepen bezoeken, maar dit zal alleen mogelijk zijn als onderdeel van een georganiseerde MSC Cruises-excursie die wordt uitgevoerd met dezelfde hoge gezondheids- en veiligheidsnormen als aan boord. Door deze beslissing te nemen, kan MSC Cruises ervoor zorgen dat elk moment aan wal voldoet aan de toepasselijke normen voor gezondheid en hygiëne, door ervoor te zorgen dat transfers correct worden gezuiverd, dat gidsen en chauffeurs persoonlijke beschermingsmiddelen dragen, locaties en te bezoeken locaties vooraf zijn bezocht om ervoor te zorgen dat er gereserveerde ruimtes zijn voor gasten van MSC Cruises.

Noodactieplan is voorzien

In nauwe samenwerking met de nationale gezondheidsautoriteiten wordt het  noodactieplan geactiveerd als een vermoeden van een geval wordt vastgesteld. Voor het vermoedelijke geval en de nauwe contacten zullen isolatiemaatregelen volgen en kunnen worden ontscheept in overeenstemming met lokale en nationale voorschriften.

Vanaf het moment dat een gast begint met plannen en boeken tot het moment dat hij naar huis terugkeert, heeft MSC Cruises elk contactpunt van hun vakantie beoordeeld om de juiste gezondheids- en veiligheidsmaatregelen te treffen. Gasten worden bij elke stap ondersteund met eenvoudige informatie, duidelijke boekingsvoorwaarden, praktische informatie en ondersteunende technologie om het proces soepel en naadloos te laten verlopen.

MSC Cruises heeft een nieuw MSC COVID-19-Protection Plan geïntroduceerd voor alle afvaarten vanaf 15 augustus 2020 en enkel gasten die wonen in Schengenlanden zijn welkom aan boord, dit om gasten extra gemoedsrust te bieden. Dit biedt dekking aan de gast wanneer hij voor vertrek geïnfecteerd raakt als hij niet kan reizen, tijdens de cruise voor medische kosten en na de cruise als de gast alsnog ziek wordt. Daarnaast dienen gasten ook hun gebruikelijke reis- en ziektekostenverzekering afgesloten te hebben.

MSC for Me-app en MSC for Me-polsband: 

De gezondheids- en veiligheidsmaatregelen van MSC Cruises worden ondersteund door toonaangevende gastgerichte technologie om een ??contactloze ervaring mogelijk te maken, om gasten belangrijke en relevante informatie te geven als en wanneer ze die nodig hebben.

Voor gasten aan boord van beide schepen ondersteunt en faciliteert de MSC for Me-app de nieuwe gezondheids- en veiligheidsmaatregelen. De app kan worden gebruikt om diensten te reserveren en om hun dagelijkse activiteiten aan boord te beheren en dient als informatiebron. Bovendien wordt aan boord van MSC Grandiosa elk gast- en bemanningslid voorzien van een gratis MSC for Me-polsband, dat contactloze transacties rond het schip vergemakkelijkt en zorgt voor contact- en nabijheidstracering.

Met een nieuw informatiecentrum, dat telefonisch bereikbaar is, kunnen gasten de receptie- gastenservice bellen voor informatie, in plaats van persoonlijk naar de balie te hoeven gaan.

Plezierige ervaring gegarandeerd

Gasten zullen blijven genieten van de rijke ervaringen die centraal stonden in een MSC Cruises-vakantie, waaronder bekroonde shows in het theater, gastronomie, familie-activiteiten, winkels, boeiende evenementen en nog veel meer, maar met enkele veranderingen en aanpassingen om ervoor te zorgen dat hun gezondheid en veiligheid wordt beschermd.

Activiteiten en entertainment aan boord MSC Grandiosa en MSC Magnfica

Gasten moeten van tevoren reserveren voor de shows. Tijdens de cruise zal een rijk activiteitenprogramma beschikbaar zijn, waaronder thema-evenementen, leuke spelletjes, talentenjachten, fitness, dans en meer.

MSC Cruises Kinderactiviteiten en live spelshows voor het hele gezin

Er zullen nieuwe ruimtes aan boord worden gereserveerd voor kinderen en tieners, omdat de jeugdgebieden met verminderde capaciteit zullen werken. Ouders op excursie kunnen kinderen bij het personeel van de Kids Club achterlaten door een dag van tevoren te reserveren. 

Lunch en diner met het personeel van de Kids Club zal nog steeds plaatsvinden samen met de meest populaire kinderactiviteiten zoals MasterChef At Sea Juniors, MSC Dance Crew, Cabin 12006 familiespelshow & webserie en de LEGO-ervaring.

MSC Cruises Live-entertainment aan boord 

MSC Cruises blijft een ruime keuze aan live-entertainment rondom het schip aanbieden. Omdat de capaciteit van het theater wordt verminderd om een ??verantwoorde Social Distancing te garanderen, wordt het entertainmentprogramma aangepast zodat al onze gasten nog steeds kunnen genieten van een grote verscheidenheid aan bekroonde shows.

MSC Cruises: "In plaats van zelfbediening, zullen de gasten kiezen wat ze willen".

Restaurants, bars en lounges maken Social Distancing mogelijk en alle maaltijden en drankjes worden aan tafel geserveerd. Het buffetrestaurant biedt een nieuw serviceconcept om “Social Distancing” te garanderen. In plaats van zelfbediening, zullen de gasten kiezen wat ze willen en het eten wordt voor hen opgeschept en het bord wordt aan hun overhandigd om zelf mee te nemen naar hun tafel. Voor een contactloze ervaring hebben gasten toegang tot restaurants- en barmenu's vanaf hun persoonlijke mobiele apparaat door een QR-code te scannen.

Voor meer info & reserveringen kan je terecht bij de cruisereisbureaus, klik hier en bij MSC Cruises Nederland tel. 023 / 711 15 10.  

De Blue Ribbon COVID Expert Group van MSC Cruises

De Blue Ribbon COVID Expert Group van MSC Cruises brengt de volgende hooggekwalificeerde en internationaal gerespecteerde experts op het gebied van geneeskunde, volksgezondheid en / of aanverwante wetenschappelijke disciplines samen:

• Professor Christakis Hadjichristodoulou, hoogleraar Hygiëne en epidemiologie aan de Faculteit Geneeskunde en de vicepresident van School of Health Sciences, Universiteit van Thessalië, Griekenland;

• Professor Stephan J. Harbarth, epidemioloog in het ziekenhuis, specialist in infectieziekten en hoofd van het antimicrobiële stewardship-programma aan de Universitaire Ziekenhuizen van Genève (HUG) en de faculteit Geneeskunde;

• Dokter Ian Norton, een gespecialiseerde noodarts met postdoctorale kwalificaties in chirurgie, internationale gezondheid en tropengeneeskunde, momenteel directeur van Respond Global, voorheen hoofd van het Emergency Health Team Initiative-programma van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) tot januari 2020.

Boek nu je favoriete één week cruise met MSC nieuwste gezondheids- en veiligheidsprotocol. Nederlandse gasten zijn van harte welkom. Voor meer info & reserveringen kan je terecht bij de cruisereisbureaus, klik hier en bij MSC Cruises Nederland tel. 023 / 711 15 10. 

Terug naar Nieuws