MALTA, GOZO, COMINO

Malta is een ideale bestemming voor zowel jong als oud en bestaat uit de drie eilanden Malta, Gozo en Comino.

Doorheen de eeuwen vonden verschillende volkeren van oost en west er hun thuis. Romeinen, Ottomanen, Britten... Allemaal hebben ze hier voet aan wal gezet, en hun sporen achtergelaten! Dat levert vandaag heel wat historisch erfgoed op.

Cruiseterminal in Valletta

Vanuit de cruiseterminal kan je makkelijk Valletta te voet verkennen. Bezoek hier de bekendste kerk: de rijk versierde Sint-Janscokathedraal, een waar nationaal monument. Vergaap je in deze 16e-eeuwse kathedraal aan ‘De onthoofding van Johannes de Doper’ van Caravaggio, aan de schitterende fresco's en het vele goud. Overal waar je kijkt zie je barok en goud.De kathedraal heeft bovendien 8 kapellen! www.stjohnscocathedral.com

Trek verder naar de tuinen van Upper Barraca en bewonder het zicht op de drie schiereilandjes. Je dwaalt door de 16e-eeuwse straatjes van de binnenstad en maakt een stop bij het Theater Manoel. Voor 5€ krijg je een boeiende uitleg.

Gozo

Breng je een bezoek aan Gozo? Boek dan een privé-tour om het eiland te verkennen via Cruise Selection. Tel. 0032 / 3 - 313 60 79.

Na een tocht met de ferry (20 minuten) bezoek je op Gozo de Ggantija Prehistorische Tempels, 5000 jaar geleden gebouwd. Je rijdt verder naar Victoria, de hoofdstad, waar een bezoek aan de Citadel een aanrader is. Verder bezoek je Dwejra waar de Fungus Rock ligt. Een niet te missen bezoek zijn de zoutpannen! 

Mdina

Je kan Mdina op een halve dag bezoeken: In dit ommuurde en autovrije stadje waan je jezelf in de Middeleeuwen. Neem een kijkje in The Metropolitan Cathedral, zie: www.metropolitanchapter.com

Breng een bezoek aan de Dingli Cliffs. De San Anton Botanical Gardens naast het Presidentiele paleis zijn ook de moeite!

 Terug naar Nieuws