In 2025 vertrekt Hurtigruten schip MS MAUD voor het eerst heen/terug IJMUIDEN naar Noorwegen en Poolcirkel en terug tot in IJmuiden. (geen vluchten nodig!)

Vertrekdatums: januari februari en maart  

De Hurtigruten MS Maud vaart vanaf IJmuiden voor een 15-daagse Noorderlicht Expeditie Cruise. 

Beleef het beste van de Noorse kustlijn en ga mee met spannende excursies om dit winterwonderland écht goed te ontdekken. Maak kennis met de gletsjers, fjorden en dieren in het wild van de Noorse kust in de winter. Nu nog dichterbij met vertrek vanuit IJmuiden! Tijdens deze unieke winter expeditiecruise naar Noorwegen ziet u het beste van de Noorse kustlijn onder het magische noorderlicht, dat zichtbaar is tussen oktober en maart. Bezoek kleine vissersdorpjes en levendige steden en bekijk enkele van de meest adembenemende landschappen van Noorwegen, waaronder het noordelijkste punt van het vasteland van Europa: de Noordkaap.

Hurtigruten schip MS Maud

MS Maud is vernoemd naar één van de beroemdste schepen aller tijden, namelijk Roald Amundsens “Maud” uit 1917. Dit schip, vernoemd naar de eerste koningin van het hedendaagse Noorwegen, was gebouwd voor de tweede expeditie van Roald Amundsen naar de Noordpool. Het huidige MS Maud van Hurtigruten is gebouwd in 2003 en is uitgerust met geavanceerde technologie die haar uitermate geschikt maakt voor expeditiecruises langs de Noorse fjordenkust. Het schip is 136 meter lang en biedt plek aan maximaal 528 passagiers. Aan boord geniet u van een spectaculair uitzicht vanaf het observatiedek op dek 9 of met een drankje in uw hand vanaf de Explorer Lounge & Bar. Verder vindt u meerdere jacuzzi’s, verschillende restaurants, een Wellness- & Sparuimte en een overdekte fitnessruimte.

Boek nu en profiteer bij Norske van een extra korting 

Norske is al 70 jaar Noorwegen-specialist en sinds 1991 exclusief vertegenwoordiger van Hurtigruten.

Als u tijdig boekt, profiteer je exclusief bij Norske van extra korting per persoon! Interesse? Wees er dan snel bij want vol = vol.

Deze reis is gemakkelijk te boeken via NORSKE Huritgruten specialist

Om het 130-jarig bestaan te vieren, lanceert Hurtigruten twee nieuwe reizen:

Svalbard Express: een zeereis vanuit Bergen naar Spitsbergen, langs de ongerepte natuur die nog even spectaculair is als in 1896, toen een Hurtigrutenschip voor het eerst de oversteek naar Spitsbergen maakte.
North Cape Express: waarbij geschiedenis geschreven wordt door voor het eerst vanuit Oslo te varen, langs nieuwe en oude havens. Tijdens deze zeereis maak je kennis met de charmante havenstadjes aan de Noorse Zuidkust, aanschouw je de indrukwekkende fjorden en heb je op weg naar de Noordkaap zelfs kans op het spotten van het noorderlicht!

Meer info & reserveringen bij NORSKE Tel. 023 528 98 56. of mail naar info@norske.nl 

 

Terug naar NIEUWS