Cruisen vanuit Piraeus (Athene) met vier afvaarten aan boord van Eurodam.... 

  • Vertrek op 15 en 29 augustus : ‘Idyllische Griekse eilanden’ omvat Kotor, Montenegro, plus de Griekse eilanden Kékira (Corfu), Thíra (Santorini) en Mykonos. 

  • Vertrek op 22 augustus: ‘Ancient Wonders’ om Haifa, Israël, evenals Náfplion, Mykonos en Rhodos in Griekenland te verkennen. 

Beide opties kunnen worden gecombineerd tot een langere, back-to-back 14-daagse Collectors 'Voyage.

  • Vertrek op 5 september: ‘Adriatic Allure’-route van Piraeus naar Venetië, Italië, met aanleghavens in Mykonos, Katakolon (Olympia) en Kreta (Chania), Griekenland en Sarandë, Albanië. 

De komende weken worden extra mediterrane cruises aan boord van Eurodam tot en met de herfst aangekondigd. Deze cruises omvatten havens in Italië en Griekenland. Eurodam keert terug naar de Verenigde Staten om half november aan haar Caribische cruises te beginnen.  

"Iedereen bij Holland America Line heeft zich voorbereid op onze terugkeer en we zijn de Griekse regering dankbaar dat ze toestaat te laten zien dat we onze cruises veilig kunnen uitvoeren", aldus Gus Antorcha, president van Holland America Line. "De prachtige eilanden van Griekenland zijn al decennialang het hoogtepunt van onze mediterrane routes. We zijn vereerd dat we vanuit Athene opnieuw kunnen starten met cruisen en onze gasten een onvergetelijke vakantie kunnen bezorgen na al die tijd zonder cruisereizen."  

"De Griekse eilanden verwelkomen al vele jaren schepen van Holland America Line en we zijn trots op de samenwerking om de cruisemaatschappij deze zomer weer te verwelkomen", aldus Harry Theoharis, minister van Toerisme van Griekenland. "We zijn er zeker van dat alle bezoekers van Griekenland opnieuw unieke ervaringen zullen opdoen op onze prachtige bestemmingen en ten volle gaan genieten van de rijke geschiedenis, cultuur en gastronomie van ons land. '' 

Aan boord blijft Holland America Line de voorzieningen bieden die kenmerkend zijn voor het merk. Dineren is mogelijk in alle restaurants en op speciale locaties zoals via roomservice. Het entertainment wordt gepresenteerd in de belangrijkste showlounge aan boord en er is livemuziek in Lincoln Center Stage, B.B. King’s Blues Club, Billboard Onboard en Rolling Stone Rock Room. Griekenland en zijn cultuur worden aan boord gepresenteerd door een combinatie aan boeiende activiteiten zoals onder meer lokale culinaire demonstraties van port-to-table en EXC Talks. Om fysieke afstanden mogelijk te maken, kunnen extra uitvoeringen aan het programma worden toegevoegd. 

Cruise en blijf gezond met 'Travel Well'-protocollen, aan boord van Holland America Line

Cruises met Holland America Line vanuit Griekenland zijn beschikbaar voor gasten die hun laatste dosis van een goedgekeurd COVID-19-vaccin ten minste 14 dagen voor het begin van de cruise hebben gekregen en een vaccinatiebewijs kunnen aantonen.

Gasten van Holland America Line dienen zich te houden aan alle gezondheids- en veiligheidsprotocollen die van kracht zijn op het moment van vertrek voor reizen van en naar het schip. Ook moeten zij zich houden aan alle protocollen en procedures aan boord die gelden voor het bezoeken van havens. 

Er worden aanvullende preventieve gezondheidsmaatregelen getroffen in het kader van het 'Travel Well'-programma van Holland America Line, waaronder gezondheidsonderzoeken, vereisten voor gezichtsmaskersfysieke afstand en capaciteitscontrole. De schepen zijn nu voorzien van verbeterde milieuhygiëne en luchtfiltratie met verbeterde HVAC-systemen en ultraviolette technologie. In belangrijke gebieden aan boord worden HEPA-?lters ingezet als extra beveiliging. Daarnaast worden medische centra aan boorduitgerust met COVID-19 test- en behandelmogelijkheden.  

Meer info: Holland America Line , reservatie bij de betere cruisereisbureaus

Holland America Line info, zie:  NIEUWS