Nieuwe vaarroutes voor het seizoen 2024 bekend voor Hapag-Lloyd Cruises 

128 rondreizen van sept. 2023 tot sept. 2024 waar voor elk type reiziger wel iets bij zit. Het gevarieerde programma omvat klassiekers, exotische première-routes en afwisselende formules met aanlopen in wereldsteden als San Francisco of St. Petersburg. Maar ook kleine havens als St. Kilda, Wismar en het Ile d'Yeu en ongerepte gebieden als Micronesië, Franz Josef Land en Kamtsjatka staan op het programma.

EUROPA & EUROPA 2, werelds beste cruiseschepen volgens de Berlitz Cruise Guide 

Wie eersteklas service en comfort wil ervaren aan boord van 's werelds beste cruiseschepen volgens de Berlitz Cruise Guide 2020, heeft in 2023/2024 de keuze uit 53 reizen.

Gasten op ultra-luxe cruiseschip EUROPA kunnen de combinatie van verschillende cruises maken. Voor het eerst zullen in totaal drie reiscombinaties van 43 tot 69 dagen mogelijk zijn.

Zo zal de EUROPA medio september 2023 Hamburg verlaten en koers zetten naar Noord- en Zuid-Amerika. De route, die als zodanig of als afzonderlijke reizen kan worden geboekt, omvat de oostkust van Canada. Dit presenteert zich kleurrijk in de nazomer. Ook New York wordt intensief beleefd; het kleine schip brengt hier drie nachten door aan de pier. Jazzliefhebbers kijken uit naar New Orleans. De EUROPA zal er de nacht doorbrengen en het mogelijk maken om van talrijke live bands te genieten. Na verdere tussenstops in de Caraïben zal het schip na deze 59-daagse etappe uiteindelijk de haven van Puerto Vallarta in Mexico bereiken.

Het ultra-luxe cruiseschip EUROPA 2 vaart langs acht premièrehavens tijdens 28 reizen in 2023/2024. Bijvoorbeeld in oktober 2023, wanneer de EUROPA 2 op zijn reis van en naar New York een tussenstop zal maken in nog eens vijf Amerikaanse staten of een Canadese provincie, waaronder de premièrehavens Newport, Portland en Norfolk. De legendarische ondernemersdynastieën Vanderbilt en Rockefeller waardeerden Newport al als vakantieoord. Vandaag kunnen hun prachtige zomerverblijven worden bezocht. 

Van maart tot mei 2024 zal de EUROPA 2 voor het eerst een rondreis maken langs de Hawaiiaanse eilanden en de Amerikaanse westkust tot in Zuid-Amerika. Hier kunnen gasten zich verheugen op majestueuze vulkaanlandschappen, de wijnstreek Napa Valley en een dagpassage door het Panamakanaal.

EXPEDITIE CRUISES met HANSEATIC nature, HANSEATIC inspiration, HANSEATIC spirit 

Dichtbij en ver weg, ijzig en tropisch: de drie schepen van de nieuwe expeditieklasse van Hapag-Lloyd Cruises zullen in het seizoen 2023/2024 alle klimaatzones aandoen op 75 reizen over de hele wereld. 

De HANSEATIC nature zal voornamelijk op Europese routes varen en dus expedities zonder lange vluchten aanbieden. Zo omvat het programma bijvoorbeeld noorderlichtcruises naar Noorwegen, expedities rond Ierland en IJsland en het Canadese noordpoolgebied van/naar Groenland. 

De HANSEATIC inspiration zal naar Antarctica en de Amazone varen. Voor het eerst zal zij de Grote Meren aandoen voor de Indian Summer in de herfst van 2023 en 2024. Dankzij de intrekbare brugpoorten is het schip ideaal voorbereid op de talrijke sluizen en kanalen door het merenlandschap. 

De nieuwe HANSEATIC spirit, die sinds de zomer van 2021 deel uitmaakt van de vloot, zal in februari 2024 een halve rondreis door Antarctica ondernemen, alvorens verder te reizen naar exotische eilanden in de Zuidzee, het Russische Verre Oosten en tweemaal door de Inside Passage van Alaska. Als hoogtepunt van haar Arctische seizoen zal ze in de nazomer van 2024 de legendarische Noordwest Passage oversteken van Seward naar Kangerlussuaq.

 

Voor meer info Tel. 0800 / 79 421 of zie website  www.hl-cruises.com