Enchanted Princess beoordeling, reportage te lezen in tijdschrift CRUISE & STYLE

Enchanted Princess van Princess Cruises naar Europa! Dit schitterende en gloednieuwe schip biedt een MedallionClass™ ervaring aan boord, gekenmerkt door de allernieuwste technologie op zee. U ontvangt aan het begin van de reis een OceanMedallion™, een draagbaar apparaatje met het formaat van een klein muntstuk dat van alles mogelijk maakt. Zo kunt u contactloos inchecken, kunt u uw reisgenoten lokaliseren, drankjes bestellen, afrekenen en uw kajuit betreden met de OceanMedallion. Ongekend innovatief en zeer handig!

Enchanted Princess vaart een prachtige route door de Oostelijke Middellandse Zee, met hoogtepunten als Corfu, Malta en de Italiaanse rivièra.  

Cruise route Enchanted Princess vanaf Rome naar Montenegro en Griekse eilanden. 

Aanleghavens-route:  Civitavecchia / Rome (Italië) - op zee - Kotor (Montenegro) - Kerkika (Corfu, Griekenland) - Valletta (Malta) - Messina (Italië) - Napels (Italië) - Civitavecchia / Rome (Italië)

Enchanted Princess is een cruiseschip van Royal-klasse van Carnival Corporation & plc dat wordt geëxploiteerd door Princess Cruises. Ze is het vijfde Royal-class-schip van het bedrijf in de vloot. 

Dag 1: Civitavecchia / Rome (Italië) 

De naam Civitavecchia betekent 'oude stad'. Zij is de haven en toegangspoort tot het nabijgelegen Rome. Het belangrijkste monument in het historische centrum van Civitavecchia is het enorme kasteel Forte Michelangelo dat aan de haven staat. Vanuit de haven kunt u naar Rome gaan waar u versteld zult staan van alle prachtige en historische monumenten uit het Romeinse rijk en de Renaissance. Bezoek het Colosseum, de Trevifontein of het Vaticaan met de Sixtijnse kapel en bewonder de enorme collectie kunstvoorwerpen die de pausen door de eeuwen hebben verzameld. 

Dag 2: Zeedag 

Dag 3: Kotor (Montenegro) 

Kotor ligt, omringd door bergen, in een schilderachtige baai die doet denken aan de Noorse fjorden. De prachtige oude stadskern, sinds de vroege middeleeuwen omringd door een indrukwekkende stadsmuur, is goed bewaard gebleven en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Slenter door de smalle straatjes en breng een bezoek aan één van de kerken zoals de kathedraal St. Tryphon of de San Giovanni vesting boven op de nabij gelegen berg. 

Dag 4: Kerkira (Corfu) 

Zwerven door een wirwar aan pittoreske steegjes, langs statige herenhuizen, over gezellige pleintjes, markten en de typisch Griekse tavernes. In de hoofdstad Kerkyra (of Corfu-Stad) van het Griekse eiland Corfu heerst een kosmopolitische sfeer. Diverse landen hebben hier door de eeuwen heen hun sporen nagelaten. De Engelsen drukten hun stempel op kasteel Mon Repos en het Paleis van St. Michael en St. George met een kunstgalerie.

Het Esplanade park is geïnspireerd op de Franse Rue de Tivoli in Parijs. Vooral de Italiaanse sfeer proeft u al snel op het eiland. Zo is het Oude Venetiaanse Fort gebouwd tijdens de Venetiaanse overheersing. Maar Kerkyra is bovenal Grieks met haar orthodoxe kathedraal, het Archeologisch Museum en het Byzantijns Museum. Bekijk de oude stadsmuren met de wandelpromenades, drink koffie op Liston-boulevard of maak met koets en paard of per treintje een tochtje door het oude stadscentrum dat op de Werelderfgoedlijst staat. 

Dag 5: Valletta (Malta)  

Het binnenvaren van het ommuurde Valletta, hoofdstad van Malta, is een spectaculair schouwspel. Malta kent een roerig verleden en is bezet geweest door verschillende volkeren. Wanneer u door de sfeervolle smalle straatjes van Valletta loopt ziet u overal sporen van dit rijke verleden. Valletta, is niet alleen de hoofdstad van het eiland Malta, het is ook een stad met veel bezienswaardigheden. U kunt hier bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Grootmeesterpaleis. Dit uit het jaar 1571 stammende paleis heeft twee binnenhoven en de binnenkant van het paleis is versierd met talloze fresco’s en schilderijen. Het museum voor schone kunsten is gehuisvest in een prachtig gebouw en heeft een grote kunstcollectie. De Sint Jans kathedraal en het fort St. Elmo zijn ook zeker een bezoek waard. Slenter door de gezellige smalle straatjes of bezoek de vismarkt. Daarnaast zijn er ook veel leuke winkels, cafés, restaurants en terrasjes in de stad te vinden. Door de hoogteverschillen in de stad zijn sommige straten stijl en met trappen.  

Dag 6: Messina (Italië) 

De drie kilometer brede Straat van Messina scheidt Sicilië van het Italiaanse vasteland. De oorspronkelijke naam van Messina is ˜Zankle' (˜sikkel') en komt voort uit de sikkelvormige haven. Bezienswaardig in Messina zijn de Dom St. Maria, met het grootste astronomische uurwerk van de wereld, de kerk S. Annunziata deï Catalani en het Nationaal Museum. Messina ligt slechts op 4 kilometer van het vaste land van Italië en is dan ook door de eeuwen heen een belangrijke stad voor Sicilië geweest. In de middeleeuwen vertrokken hiervandaan de Europese ridders op kruistocht. 

Dag 7: Napels

Napels wordt gekenmerkt door de kleurrijke en nauwe straatjes en de Dom. Hier kunt u kennismaken met het Koninklijk Paleis en het "Castel Nuevo" met de machtige ronde torens (13e eeuw). Buiten Napels ligt Pompeï, dat in het jaar 79 na Chr. door een uitbarsting van de vulkaan Vesuvius werd bedolven onder een 7 meter dikke laag as en modder, waardoor de stad ongeveer 1700 jaar aan onze aandacht wist te ontsnappen. 

Dag 8: Aankomst in Civitavecchia / Rome (Italië)

Nu te boeken bij CRUISE & STYLE aanbevolen cruisereisbureaus, klik hier

Heb je al gevaren met een Princess Cruiseschip? Mail ons uw ervaring en onze redactie bekijkt dit om te plaatsen op onze websites. Mail naar rudy@cruisestyle.nl