Een historische mijlpaal in de cruise-industrie.

Kapitein Serena Melani is de eerste vrouwelijke kapitein van een gloednieuw cruiseschip

De toonaangevende luxueuze cruisemaatschappij Regent Seven Seas heeft aangekondigd dat Kapitein Serena Melani aan het roer zal staan van het nieuwste schip Seven Seas Splendor. Het is de allereerste keer dat een vrouw wordt benoemd tot kapitein van een gloednieuw cruiseschip dat de markt op gaat.

Kapitein Melani (45) heeft grote sprongen gemaakt in haar bijna 30-jarige loopbaan. Ze begon haar zeevaartcarrière op 16-jarige leeftijd als cadet terwijl ze naar school ging op vrachtschepen in haar woonplaats Livorno, Italië, aan de Tyrreense Zee in de regio Toscane. Na haar afstuderen aan het Nautical College in 1993 was Melani een van de weinige vrouwen die functies bekleedde met toenemende verantwoordelijkheid op olietankers en vracht- en containerschepen. In 2010 trad Kapitein Melani in dienst bij Regent Seven Seas Cruises als brugofficier en diende vervolgens als navigatieambtenaar, veiligheidsbeambte en stafchef op Seven Seas Voyager. Ze werd de eerste vrouwelijke Kapitein van het bedrijf in 2016 en leidde Seven Seas ExplorerSeven Seas Mariner enSeven Seas Navigator tijdens haar dienstverband.

Voorloper in de maritieme en cruise-industrie

"Kapitein Melani heeft zichzelf onderscheiden als een voorloper in de maritieme en cruise-industrie," zei Jason Montague, President en Chief Executive Officer van Regent Seven Seas Cruises. "Ze is een internationaal voorbeeld en wordt bewonderd door zowel onze gasten als crew. We zijn er trots op Kapitein Melani te benoemen als de eerste vrouw in de geschiedenis van de cruise-industrie die bij de lancering een nieuw cruiseschip aanvoert, en kijken uit naar haar vele toekomstige successen als kapitein van Seven Seas Splendor.”

"Er is een groeiend aantal zeer getalenteerde vrouwelijke kapiteins in opkomst in onze sector en we zijn er trots op pioniers te zijn voor die vrouwen die ernaar streven om topfuncties te bekleden," zei Kapitein Melani. "Het verkennen van de wereld en het leiden van scheepsteams is te allen tijde een passie van mij geweest en ik geniet ervan om dit te delen met iedereen die met ons meevaart. Ik heb altijd geloofd in het motto dat de remedie voor alles in zout water zit - zweet, tranen en de zee."

Seven Seas Splendor

Kapitein Melani zal een groot deel van dit jaar doorbrengen in de scheepswerf in Ancona, Italië waar Seven Seas Splendor in samenwerking met ingenieurs en ontwerpers wordt gebouwd, om ervoor te zorgen dat de vorm en functie van het schip perfect is vanuit het perspectief van een kapitein. In deze hoedanigheid zal Melani een invloedrijke rol spelen op het schip dat luxe perfectioneert, nog voordat ze vertrekt.

Wil je CRUISE & STYLE reportage over rederij Regent Seven Seas lezen? Klik dan hier

terug naar NIEUWS