Doopceremonie MSC Euribia op 8 juni in Kopenhagen 

De Scandinavische hoofdstad is gekozen als lanceringslocatie voor het schip vanwege haar rijke maritieme erfgoed en toewijding aan duurzaamheid. MSC Euribia staat symbool voor de visie van de cruisemaatschappij om voor een duurzame toekomst te zorgen en voor haar diepe respect voor het mariene milieu en grote inzet om dit te beschermen en te behouden. 

MSC Euribia is "Built for the future" - het is het meest energie-efficiënte cruiseschip ooit. MSC Euribia is het tweede schip in de vloot van MSC Cruises dat wordt aangedreven door LNG, de schoonste en meest efficiënte brandstof die momenteel op commerciële schaal beschikbaar is. Ze zal ook beschikken over verdere geavanceerde milieutechnologieën, waaronder 'Baltic Standard' geavanceerde afvalwaterbehandelingssystemen aan boord, afvalverwerking, energie-efficiënte maatregelen en innovatieve systemen voor het beheer van onderwaterstraling om de potentiële impact op het mariene milieu te verminderen. 

Frank Van Den Steen, CEO MSC Cruises Benelux, beklemtoont : “MSC Euribia is op vele vlakken een bevestiging van ons engagement naar duurzaamheid en MSC Cruises is vastbesloten hierin een leidende rol te spelen.” 

Om de lancering van dit innovatieve nieuwe vaartuig te vieren, nodigt MSC Cruises gasten uit voor de doopceremonie van het nieuwste vlaggenschip binnen haar vloot. Lokale hoogwaardigheidsbekleders, belangrijke reispartners, internationale media en tal van bekende namen zullen hun opwachting maken, waaronder Hollywoodster en Oscar-winnares Sophia Loren. De Italiaanse actrice heeft een langdurige persoonlijke relatie met de cruisemaatschappij en zal voor de 19de keer de rol van peetmoeder vervullen voor een schip van MSC Cruises. Sarah Grünewald, bekende Deense televisiepresentatrice, actrice en model zal optreden als ceremoniemeester. Tijdens het evenement kunnen de gasten een aloude traditie verwachten van het breken van een fles champagne over de boeg van het schip, een prachtig galadiner en live entertainment en optredens, waaronder een speciale dj-set om de avond af te sluiten door de wereldberoemde Franse dj en platenproducent Bob Sinclar.  

MSC Euribia

  • NIEUW! Beleef het kunstwerk Street. 2023, van de bekende Britse kunstenaar Julian Opie in l'Atelier du Voyageur bar. Het kunstwerk, speciaal besteld voor MSC Euribia, is een groot 11 x 2 m groot speciaal gebouwd LED-scherm met wandelende figuren in Opie's kenmerkende stijl.
  • NIEUW! De Carousel Lounge op het achterdek van het schip is opnieuw vormgegeven en biedt nu een nog mooier panoramisch uitzicht op de oceaan. Overdag kunnen gasten hier ontspannen of deelnemen aan diverse recreatieve activiteiten, terwijl ze elke avond kunnen genieten van live muziek door onder meer de Big Band at Sea - een van de grootste big bands op zee.
  • Een revolutionaire kinderzone omvat 700 m² aan binnenruimte die volledig is toegespitst op kinderen en tieners van 0 tot 17 jaar. Er zijn zeven ruimtes, elk voor een andere leeftijdsgroep, waaronder het NIEUWE! MSC Foundation Lab - met een gloednieuw kindergedeelte en een activiteitenprogramma voor kinderen en tieners over duurzaamheid.
  • NIEUW! Gasten kunnen kiezen uit 10 eetgelegenheden, waaronder vijf specialiteitenrestaurants. Hiertoe behoren het opwindende gloednieuwe Le Grill, een stijlvol Frans restaurant waar bistro en steakhouse samenkomen, en Kaito Sushi & Robatayaki, een vaste waarde op de schepen van MSC Cruises met nu voor het allereerst een Robatayaki.
  • Een indrukwekkend aantal van vijf zwembaden en het geheel eigen Ocean Cay AquaPark met koraalthema, één van de grootste en meest uitgebreide waterparken die er op zee te vinden is, met drie waterglijbanen voor eindeloos plezier.
  • Het Delphi Theatre met 945 zitplaatsen biedt elke avond live entertainment van wereldklasse met een compleet zevendaags programma van topshows.
  • Het schip omvat 21 bars en lounges met vijf buiten- en 16 binnenruimtes om aan de behoeften en voorkeuren van iedereen te voldoen.
  • Gasten kunnen op verkenning gaan en elkaar ontmoeten in de Galleria Euribia, de langste led-dome op zee. Hier liggen tal van winkels, restaurants en entertainmentopties erop te wachten om ontdekt te worden.  

#SaveTheSea: meest milieuvriendelijke schip van MSC Cruises tot nu toe en het tweede LNG-aangedreven vaartuig binnen de vloot

MSC Euribia is vernoemd naar de oude godin Eurybia die de winden, het weer en de sterrenbeelden in bedwang hield om de zeeën te beheersen, wat de visie van het schip versterkt door state-of-the-art duurzame technologieën in te zetten om zodoende het kostbare mariene ecosysteem te beschermen en te behouden. Het schip is ook uitgerust met opvallende nieuwigheden. Niet alleen prijken op de dekken tal van originele kunstwerken, voor het eerst is ook de romp zelf een visueel meesterwerk.

Milieubeheer

Geavanceerd afvalwaterzuiveringssysteem aan boord
• Al het afvalwater aan boord wordt naar het waterzuiveringssysteem geleid, zodat geen water het schip mag verlaten zonder een behandeling die het water volgens zeer hoge normen zuivert.
• Zo wordt voorkomen dat niet-inheemse organismen uit de oceanen van het ene oceaangebied naar het andere worden overgebracht, wat de plaatselijke ecosystemen zou kunnen bedreigen
Afvalbeheer
• Alle ingezamelde afvalstoffen worden gesorteerd om ze te scheiden voor recycling.
• Wij hebben het plasticafval aanzienlijk verminderd door een programma om plastic artikelen voor eenmalig gebruik te elimineren of te vervangen.
Energie-efficiëntie
• Breed scala aan energiebesparende apparatuur om de efficiëntie te maximaliseren, zoals slimme verwarming, ventilatie en airconditioning.  

Routes Euribia

De MSC Euribia begint op 10 juni aan haar eerste seizoen in Noord-Europa. Daar zal het cruises van 7 nachten maken vanuit de Duitse stad Kiel en Kopenhagen naar de adembenemende Noorse Fjorden, waaronder Geiranger, Ålesund en Flåm.

Meer info: www.cruisestyle.nl