Viering van 150 jaar Holland America Line

Dinsdag 18 april arriveerde om 7 uur cruiseschip Rotterdam VII aan de kade van Cruise Port Rotterdam. Het startsein van de viering van 150 jaar Holland America Line.

Cruisemaatschappij Holland America Line maakte zich die dag op om het jubileum te vieren met hoogwaardigheidsbekleders, havenambtenaren en gasten.  

Gus Antorcha, President Holland America Line, zal de viering leiden. Ook Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden, de doopvrouwe van het schip Rotterdam VII, Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, nazaten van de oorspronkelijke oprichters en Nico Bleichrodt, Managing Director Sales & Marketing, zullen de evenementen bijwonen.

“Holland America Line is een bedrijf dat enorm trots is op het erfgoed en we hebben daarnaast respect voor de rol die we in de geschiedenis hebben gespeeld. Met onze 150ste verjaardag en deze feestelijkheden eren we onze traditie en erkennen tegelijkertijd wie we vandaag de dag zijn,” zei Gus Antorcha. “Alle festiviteiten die we hebben gepland, hebben een speciale betekenis en we zijn enthousiast om dit te vieren met zoveel personen die door de jaren heen onderdeel waren van ons verhaal en met onze gasten, teamleden en de steden Rotterdam en Amsterdam.” 

Herdenkingsbel in Hotel New York

Bij de aankomst van Rotterdam op 18 april begonnen de festiviteiten rond de 150ste verjaardag in Hotel New York, waar het oorspronkelijke hoofdkantoor van Holland America Line was gevestigd. De cruisemaatschappij onthulde een herdenkingsbel in de stijl van een traditionele scheepsbel. Deze bel zal permanent in hotel New York worden tentoongesteld. Tijdens de officiële ceremonie heeft Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden de bel volgens scheepstraditie gezegend voordat deze wordt geschonken aan Hotel New York. 

Daarnaast werd één van de eerste Holland America Line aandelen overhandigd om te worden bewaard als onderdeel van een speciale collectie in het archief van de stad Rotterdam. Voor fans die de mijlpaal persoonlijk willen herdenken, ontwierp PostNL speciaal voor dit 150-jarig jubileum een gouden postzegel die voor verzamelaars in beperkte oplage te koop is.

Na een galadiner aan boord van Rotterdam VII werden de gasten uitgenodigd in het LIDO waar de feestelijkheden doorgingen met live muziek. Ook op de tien andere schepen van de vloot van Holland America Line worden jubileumfeesten gehouden.

Interesse in een cruise met Rotterdam VII? Contacteer één van onze aanbevolen cruisereisbureaus, klik hier.  

Wens je onze ervaringen tijdens deze hoogdag te volgen?

Volg ons via onze Social Media: Facebook en Instagram 

 

Terug naar CRUISE NIEUWS