Het ms Koningsdam is het eerste schip in de nieuwe Pinnacle Klasse. Het nieuwste cruiseschip introduceert diverse innovatieve concepten en nieuwe openbare ruimtes aan boord, maar blijft tegelijkertijd wel trouw aan het sterke Holland America Line merk.

Gasten krijgen de gelegenheid om te dineren in verschillende restaurants zoals Sel de Mer, een nieuwe Franse vis brasserie; het Culinary Arts Center, waar farm-to-table gerechten bereidt worden; een opnieuw ontworpen Lido Market, een casual restaurant met gethematiseerde buffetstations; de Main Dining Room; en favorieten als de Pinnacle Grill, Italiaans restaurant Canaletto en Aziatisch restaurant Tamarind. Voor het eerst in de geschiedenis van Holland America Line zijn er familiehutten en eenpersoonshutten te vinden op het schip.

De rederij heeft Adam D. Tihany, één van 's werelds vooraanstaande hospitality interieurontwerpers, aangesteld om samen met Bjørn Storbraaten het interieur van het nieuwe schip te ontwerpen. Storbraaten werkte eerder voor Holland America Line aan het ms Eurodam en het ms Nieuw Amsterdam. De twee heren ontwerpen een interieur dat een frisse, eigentijdse vormgeving combineert met de traditionele en kenmerkende elegantie waar Holland America Line bekend om staat.

Meer info: www.hollandamerica.com