Cruise Australië & Nieuw-Zeeland

De fascinerende fauna en flora, de rijke cultuur van de Aboriginals en de Maori’s en de bruisende steden zijn enkele van de voornaamste kenmerken van deze zeer afwisselende bestemmingen. Kortom een perfecte combinatie van natuurlijke schoonheid, moderne cultuur en een van de meest vriendelijke bevolkingen van de wereld wachten om door u te worden ontdekt. Stap aan boord voor een onvergetelijke ervaring “Down Under”.

Voor meer info en reservaties, contacteer een van de door CRUISE & STYLE aanbevolen cruisereisbureaus.

Downunder wordt Australië ook wel genoemd, verwijzend naar de ligging. Net zo ver als Europa boven de evenaar ligt, ligt Australië eronder. Het ruige Australië is groot, maar een aantal hoogtepunten is een absolute aanrader :  topbestemmingen Great Barrier Reef, Ayers Rock in het hart van Australië en de stad Sydney... absoluut de moeite waard. Deze plaatsen zijn onderdeel van een rondreis door Australië voorafgaand of na je cruise langs Australië en Nieuw-Zeeland.

Highlights Zuidkust Australië :

Phillip Island /  Great Ocean Road met de Twaalf Apostelen / Mount Gambier & Blue Lake / Kangaroo Island, flora en fauna 

Phillip Island is een schiereiland ten zuiden van Melbourne. Hier kan je koala's spotten in het Koala Conservation Centre of een boottocht maken naar een zeehondenkolonie die voor de kust leeft. Phillip Island is bekend om zijn pinguïnkolonie, breng een bezoek aan de honderden pinguïns die hier dagelijks bij zonsondergang aan land komen. 

De schitterende Great Ocean Road is een weg langs pittoreske (kust)plaatsjes, rotsformaties in zee, steile kliffen en regenwouden. In zee staan door erosie gevormde rotspilaren; de beroemdste zijn de Twaalf Apostelen. Onderweg naar Port Fairy passeert u Tower Hill State Game Reserve. Dit gebied is gelegen in de krater van een vroegere vulkaan en heeft een zeer rijk dierenleven. Grote kans dat u een koala, emoe of kangoeroe tegenkomt bij bezoek aan dit reservaat. 

Mount Gambier is gelegen in een landschap van vulkanische kraters, grotten en meren. Het bekendste meer is Blue Lake, dat tussen november en maart felblauw gekleurd is. Er is een wandelroute rond het meer. 

Op Kangaroo Island Hier heeft u volop kans om kangoeroes te spotten, maar het eiland staat ook bekend om de zeeleeuwen. Deze kunt u van dichtbij beleven op het strand van Seal Bay, maar ook bij Admiral's Arch in het prachtige Flinders Chase N.P. Breng daarnaast een bezoek aan de Remarkable Rocks. 

Highligths Oostkust Australië : 

Blue Mountains / Fraser Island & Whitsundays / Hunter Valley / Sunshine Coast Hinterland & Magnetic Island 

Blue Mountains : maak een hike in het nationale park 

Fraser Island : het grootste zandeiland ter wereld met weelderige vegetatie, heldere meren, diversiteit aan fauna en uiteraard... veel zand! 

Sunshine Coast Hinterland & Magnetic Island : haar 'bewoners' (zoals de koala, possum of rock-wallaby)  ontdekken

Het sfeervolle Port Douglas! Met leuke kleine boetiekjes, gezellige restaurantjes en het Great Barrier Reef voor de deur. 

Vertrek 3 januari 2025, AUCKLAND - SYDNEY met ultra-luxe rederij Regent Seven Seas Cruises:

14 nachten Nieuw Zeeland  aan boord van Seven Seas Explorer ******

Deluxe Veranda Suite vanaf € 12.229 p.p.+ Keuze uit 40 inbegrepen excursies

Interesse? bestel nu gratis uw eigen REGENT brochure

Vraag online het magazine CRUISE & STYLE aan.

Of mail naar info@cruisestyle.nl 

Lees ook nieuwste tijdschrift CRUISE & STYLE 2024-2025, verkrijgbaar bij o.a. Standaard Boekhandel en tijdschriftenhandel of klik hier

Volg ons ook via onze Social Media: Facebook en Instagram