Alaska

Absolute aanrader zijn cruises naar Alaska in 2021- 2022. Beetje gevoel van expeditie maar vooral de natuur is hier wondermooi. Alaska spreekt bij velen tot de verbeelding en is een bestemming die gelukkig nog niet door het massatoerisme is ontdekt. Het zou synoniem staan voor ijzige kou en quasi-onbereikbaarheid. Halve waarheden want Alaska, nabij Canada, is voor de echte natuurliefhebber de prachtigste staat van Amerika. In magazine CRUISE & STYLE vindt u prachtige foto's en informatie van ALASKA CRUISES, The Last Frontier. 

Alaska is echt een vakantiebestemming voor natuurliefhebbers waar je tijdens het cruisen van kan genieten. Alaska heeft het grootste aantal Amerikaanse zeearenden en een hoog aantal gletsjers. Vele delen zijn alleen per vliegtuig óf per schip te bereiken. Een cruise vakantie is daarom een zeer goede optie  wanneer je deze indrukwekkende bestemming wilt gaan ontdekken. Er zijn verschillende havens waar je je cruise kan beginnen, bv.  vanuit Vancouver, Seward, Anchorage en Seatlle.

Wanneer je naar Alaska wilt cruisen, is een cruise vanaf mei tot en met september een goede keuze. In deze maanden geniet je van de hoogste temperaturen en ook het meeste daglicht. In het voorjaar is Alaska erg groen en zie je mogelijk de eerste trekvogels. In het najaar vind je in Alaksa mooie herfstkleuren en heb je natuurlijk kans het noorderlicht te zien.

Excursies in Alaska

In Alaska zijn er verschillende excursies waarbij je deze bestemming optimaal kan ontdekken. Uitstappen waarbij je wilde dieren kan spotten zoals walvissen, adelaars, beren en elanden. Natuurlijk is er veel meer te zien, ook vind je veel excursies welke een focus hebben op de cultuur van deze grote staat. Zo kan je een inheemse dansvoorstelling bijwonen, totempalen bekijken en zalm bakken. Aansluitend kan nog een landprogramma geregeld worden waarbij je het  Denali National Park kan bezoeken. Zo ontdek je Alaska niet alleen vanaf zee, maar ook vanaf land!

Holland America Line 

Nu varen al 7 cruiseschepen van Holland America Line in Alaska inclusief hun eigen landtours met treinen, bussen en hotels. Tijdens onze reportage voor CRUISE & STYLE:  vanuit de privéveranda in onze hut zagen we talrijke walvissen bovenkomen om adem te halen, en prachtige panoramische uitzichten. Breng zeker een bezoek aan Glacier Bay National Park, het wonderlijke landschap van Denali National Park, het kleurrijke goudkoortsverleden van de Yukon.

MS Nieuw Amsterdam, zusterschip van MS Eurodam. CRUISE & STYLE TIP: ontdek met dit premium schip ALASKA, bijzonder leuke routes in mei - juni - juli - augustus of september 2021 inclusief Denali tour, zie www.hollandamerica.com. Aan boord: Aziatisch getinte Tamarind Restaurant en Silk Den Lounge met een prachtig uitzicht over zee en het zwembad. Of diner in specialiteitenrestaurant Pinnacle Grill. Relaxen of voor een heerlijke massage kan je terecht in de Greenhouse Spa & Salon.

Ontdek de onvoorstelbare schoonheid van Alaska! Uitgestrekte bergketens, imposante gletsjers en walvissen. De schoonheid en harmonie van deze ongerepte en adembenemende natuur zal zeker een diepe indruk bij u nalaten. Indrukwekkende gletsjers, grizzlyberen, orka’s, zalm en zeeotters, u vindt het allemaal in Alaska!

Oceania Cruises vaart met de Regatta naar Alaska. De boetiekrederij biedt tussen mei en september 2021 afvaarten aan vanuit San Francisco, Seattle, Seward en Vancouver. Door haar beperkte omvang kan het schip langs de kusten varen en havens als Wrangell en Prince Rupert bezoeken die ontoegankelijk zijn voor grotere vaartuigen. Daarnaast kan ze de gasten heel dicht bij onder meer de Sawyer- en Hubbard-gletsjer brengen. De Regatta, een voormalig R-schip, biedt plaats aan 684 passagiers.

 

Voor meer info en reservaties, contacteer een van de door CRUISE & STYLE aanbevolen cruisereisbureaus.