Vertrek 3 sept. 2024: 9-daagse Cruise Culinair met exclusieve bezoeken aan wijndomeinen

  • Kennismaking met de Barolo van het wijnhuis Manzano in Pïemonte, bezoek aan het wijndomein Bolgheri in Toscane voor het proeven van prachtige Sangiovese, bezoeken aan wijndomeinen op Corsica, in de Roussillon en bij Barcelona.
  • Inscheping in Monaco.
  • Kookworkshop in Rome, De Chef aan boord verzorgt voor de gasten een bijzondere kookworkshop.
  • Kennismaking met de Provençaalse rosé.
  • Wijnproeverijen en lezingen door vinoloog en sommelier Tjeerd Dijkstra. Clara en Tjeerd organiseerden eerder diverse wijnreizen in Frankrijk, Italië, Griekenland en Spanje.
  • Workshop in Culinary Art Center aan boord
  • Elke dag van deze 9-daagse reis staat een exclusieve excursie met culinair thema op het programma, waaronder bezoek aan meerdere befaamde wijnhuizen.
  • Alle transfers vliegreis, excursies en overnachting in Piëmonte inbegrepen.  

Van Piëmonte langs schilderachtge wijnstreken naar de Cava, met privé-excursies 

  • Piemonte, waar de zonovergoten wijngaarden en glooiende heuvels samensmelten tot een waar paradijs voor wijnliefhebbers.Bezoek aan wijndomein Manzone in Monforte d’Alba waar Barbera, Nebbiolo en Barolo wijnen worden gemaakt. 
  • Livorno, de poort naar Toscane. bezoek van de wijngaarden van Bolgheri. 
  • Rome: Bezoek aan het wijngoed Tenimenti Leone, gelegen in het prachtige Umbrië en vormt een oase van wijnpracht in de schaduw van het eeuwige Rome.
  • Corsica: We maken  kennis met de fantastische lokale wijnen, vergezeld van de sterk geurende Corsicaanse kazen en lokale ‘charcuterie’.
  • Marseille: de Provence. Hier worden heerlijk verkoelende rosé’s in ‘vijftig tinten oranje-roze’ gemaakt. 
  • Port Vendres: Hier zullen we met de chef-kok van de Rivièra op pad gaan naar een lokale markt om alles te horen over de ingrediënten die in de keuken van de Rivièra worden gebruikt. Ook zullen we samen met de chef inkopen doen om later aan boord in het Culinary Art Center heerlijke gerechten te bereiden, onder leiding van de chef.
  • Barcelona, waar de Cava gemaakt wordt. 

Aan boord van de Riviera, Oceania Cruises met cruise-expert 'Clara Gruben'

De Riviera is recent gerenoveerd en beschikt naast de imponerende Grand Dining Room over de specialiteitenrestaurants Red Ginger, Toscana, Polo Grill en Jacques. Ook is er een heus Culinary Art Center aan boord, waar één van de top-chefs een kookworkshop voor ons gezelschap zal verzorgen. In de begeleiding word ik geassisteerd door vinoloog Tjeerd Dijkstra. Hij kent de wijndomeinen persoonlijk en zal elke excursie voorzien van wetenswaardige uitleg. 

  • Alle hutten zijn voorzien van een kingsizebed of twee aparte bedden (naar voorkeur) en een zitgedeelte met schrijftafel en stoel. Privé badkamer voorzien van grote, zachte handdoeken. Er is voldoende bergruimte in  de lades en kasten. Een kluisje is in elke hut aanwezig. In de kast liggen badjassen en slippers voor u klaar. Elke hut heeft een minibar, gevuld met frisdranken en vruchtensappen.
  • De Concierge Class hutten hebben als extra concierge service, een fles champagne die bij aankomst voor u klaar staat, voorrang bij het reserveren van de restaurants en exclusieve toegang tot de lounge, waar hapjes
  • en drankjes voor u klaar staan en u de kranten kunt lezen.
  • De Penthouse Suites hebben daarnaast extra ruimte (1,5 keer een balkonhut of concierge class hut) met (naast een zithoek) een eigen zitje met hoge tafel en een grote inloopkast.

Clara begeleidt persoonlijk deze reis en zorgt voor alle puntjes op de i, één van de mooiste vakanties gegarandeerd!

Meer weten of een vrijblijvende offerte ontvangen?

Mail naar clara@claraschoice.nl of tel.: 06 27 109 448. Website Clara Choice

 

Terug naar Groepscruises